flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Το εξώδικο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Απειλεί τους δημοσιογράφους με ασφαλιστικά μέτρα

Μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε να στείλει εξώδικο προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, για να σταματήσουν επί της ουσίας να ασχολούνται με την υπόθεση όπως αποκαλύπτει σήμερα το newpost.gr.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν αναφέρει στο εξώδικό του που σας παρουσιάζει το Newpost ότι: «στο βωμό ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ κρίθηκα εντόνως και στοχοποιήθηκα τόσο εγώ όσο και ο φιλικός και οικογενειακός μου περίγυρος. Ακόμη και σήμερα όπου η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των αποκλειστικώς αρμοδίων, ήτοι των Δικαστικών Αρχών, καθημερινώς το όνομά μου αλλά και οι φωτογραφίες μου χρησιμοποιούνται εις μάτην από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ηλεκτρονικό τύπο. Ακόμη και σήμερα ευρισκόμενος δεκαπέντε και πλέον μήνες υπό κράτηση και ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί αμετακλήτως , καθώς εκκρεμεί η ασκηθείσα από εμέ Έφεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, συνεχίζονται οι αναφορές στο πρόσωπό μου στην πλειοψηφία τους με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο που ουδεμία σχέση έχει με την ουσία της υπόθεσης. Πέραν των μυθευμάτων αυτών, εξυπακούεται ότι για την ασύστολη χρήση του ονόματός μου και την προβολή φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναίνεση οπότε και συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων εμού και των οικείων μου.»

Ο δολοφόνος της Καρολάιν αναφέρει επίσης:

«Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές επιδίδονται στην εμμονική και καθημερινή πλέον επινόηση «ψευδών ειδήσεων» για το πρόσωπό μου αδικώντας και τους σοβαρούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μετέφεραν τις πραγματικές ειδήσεις με σεβασμό στο χρόνο που συνέβησαν. Η συνεχής αυτή αναφορά εκτός των προσωπικών συνεπειών πλήττει σφόδρα και τις δύο οικογένειες που πενθούν φέρνοντάς τες καθημερινώς σε δύσκολη θέση επιδεινώνοντας την ήδη δυσβάστακτη πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν.»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο εξώδικό του αναφέρει ότι οι αναφορές στο όνομά του συνιστούν… ρητορική μίσους κατά του προσώπου του, πλήττουν άμεσα την τιμή και την υπόληψή του και συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς του.

Ο άνθρωπος που έπνιξε την Καρολάιν, κρέμασε τον σκύλο τους έπαιζε θέατρο επί 37 ημέρες, αγκαλιάζοντας την μητέρα της γυναίκας που δολοφόνησε μέχρι και ελάχιστα λεπτά πριν τη σύλληψή του προειδοποιεί δημοσιογράφους, ότι σε περίπτωση που δεν σταματήσουν να ασχολούνται μαζί του θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αγωγή αποζημίωσης.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν φθάνει δε στο σημείο να επικαλείται στο εξώδικο ότι η «αναπαραγωγή του ονόματός του μέχρι την αμετάκλητη εκδίκασή της και η διάθεσή τους στο ευρύ κοινό χωρίς καμία επιφύλαξη προσβάλλει βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου και με καθιστά έρμαιο αυθαίρετων και ενστικτωδών αξιολογήσεων του κοινού εν είδει ρωμαικής αρένας με σκοπό την κατασυκοφάντηση και την εκμηδένιση της αξιοπρέπειας μου επιφέροντας ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο ηθικό ,οικογενειακό και επαγγελματικό μου πεδίο .»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για δικαιώματα, όταν ο ίδιος αφαίρεσε το δικαίωμα από την Καρολάιν να ζήσει, το δικαίωμα στο παιδί του να έχει μητέρα και στέρησε το παιδί από τους γονείς της δολοφονημένης από τον ίδιο γυναίκα του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τέλεσε ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Ένα έγκλημα που έγινε ακόμα και ντοκυμαντέρ στην Βρετανία, που απασχόλησε τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δολοφόνος της Καρολάιν καταδικάστηκε σε ισόβια για αυτό το φόνο και εκτίει ήδη την ποινή του στη φυλακή.