Το FBI και η Google προειδοποιούν: «Μην απαντήσεις σε αυτή την κλήση!»

Ημερομηνία:

Η Ομάδα Πληροφοριών για απειλές της Google αναφέρει έναν νέο και επικίνδυνο τύπο κυβερνοεπίθεσης, ο οποίος μπορεί να υποκλέψει δεδομένα –συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων και των κωδικών πρόσβασης– απλώς και μόνο με το να απαντήσει κανείς σε μια τηλεφωνική κλήση από το smartphone του.

PHILOXENIA

Η μεγαλύτερη ανησυχία του τεχνολογικού κολοσσού είναι ότι «δεν υπάρχουν ευπάθειες που να εκμεταλλεύονται οι επιτιθέμενοι», αλλά όλη η επίθεση βασίζεται στην εμπιστοσύνη του χρήστη προς τον καλούντα, δηλαδή στο κατά πόσο θα καταφέρει να τον εξαπατήσει. Η Google αποδίδει αυτή την απειλή στην καμπάνια UNC6040, η οποία σχετίζεται με μια ομάδα κυβερνοεγκληματιών γνωστή ως The Com.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις: μην απαντήσεις σε αυτή την κλήση και, αν το κάνεις, μην ακολουθήσεις καμία οδηγία», προειδοποιούν οι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια, σε συνέχεια της αυξανόμενης απειλής από κυβερνοεπιθέσεις που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, ιδιαίτερα εκείνες που περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις σε smartphone, είτε είναι Android είτε iPhone.

Υπάρχει ένα σαφές μοτίβο στόχευσης των τομέων φιλοξενίας, λιανικής και εκπαίδευσης τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Το FBI προστίθεται στην προειδοποίηση της Google

«Οι κακόβουλοι δρώντες χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά ήχο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη για να προσποιηθούν γνωστά πρόσωπα, δημόσια πρόσωπα ή ανθρώπους από το οικείο περιβάλλον του στόχου, ώστε να ενισχύσουν την αξιοπιστία της απάτης τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το FBI.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ψαθόπυργος: Λουόμενοι… με σκουπίδια!

Κάτοικοι, επαγγελματίες  και επισκέπτες στον παραθαλάσσιο Ψαθόπυργο της Πάτρας,...

Όταν οι βροντές αποκαλύπτουν τα μυστικά της Γης – Η νέα μέθοδος που «βλέπει» κάτω από τα πόδια μας

«Βροντο-σεισμοί»! Χρησιμοποιώντας έντονα ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από βροντές,...

Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα που κατέρρευσε στα Φαλάσσαρνα – Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θερμοπληξία

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (23/8/2026) στα Φαλάσσαρνα Χανίων, όταν μία 41χρονη γυναίκα,...