Το φιλί του Ρομπέρτο Μπενίνι στον Πάπα Φραγκίσκο

    Ημερομηνία:

    Με το χιουμοριστικό στυλ που τον χαρακτηρίζει, ο ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι προέβη σε ένα σύντομο μονόλογο/σόου στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    Φλίγκος

    «Ένας στοργικός χαιρετισμός σε όλα τα παιδιά, τους αρρώστους, τις μητέρες, τους πατέρες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους συνοδούς, τους καρδιναλίους, τους σημαντικούς ανθρώπους, τον δήμαρχο της Ρώμης, την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, χαιρέτησα τους σημαντικούς… δεν λείπει κανείς… υπάρχει κάποιος άλλος να χαιρετήσω;» είπε ο Ιταλός ηθοποιός στην κατάμεστη πλατεία στο Βατικανό.

    ICECAP
    Στη συνέχεια στρέφεται προς τον Πάπα και του είπε: «Παναγιότατε! Μα είστε εδώ, σε απόσταση αναπνοής και καρδιάς, θα ήθελα να σας αγκαλιάσω, να σας φιλήσω, δεν ξέρω πώς να σας δείξω στοργή, αγάπη, θα μπορούσα να χορέψω τανγκό εδώ μπροστά σας. Αλλά πριν μπω μέσα δύο Ελβετοί φρουροί μου είπαν: μπορείς να κάνεις τα πάντα εδώ, μόνο ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις, να αγγίξεις τον Πάπα. Αλλά αφού μου το είπαν αυτό, αυτό είναι το μόνο που θέλω να κάνω».

    Και έτσι ο Μπενίνι πρόσθεσε: «Ένα φιλί όμως μπορώ να σας το δώσω, τι νόημα έχουν τα φιλιά αν δεν τα δίνεις; Είναι ένα φιλί από όλους αυτούς, αξίζει εκατό χιλιάδες» και τον φίλησε, τονίζοντας την μεγάλη συγκίνησή του για την στιγμή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Hμεριδα με θέμα την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων

    Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας ανοίγει θεσμικά τον διάλογο για...

    ΠΑΣΟΚ – ΣΗΜΕΡΑ: Προσυνεδριακή διαδικασία στην Αχαϊα με Παπανδρέου και Γερουλάνο

    Ο π. Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, ο...

    “Τίτλοι τέλους;” στο θέατρο Λιθογραφείον

    Ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας κάνει τον Απο-λογισμό ενός ακόμα...

    ΑΙΓΙΟ: 2ο Φεστιβάλ Γκόλφω 2025

    Το 2 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΟΛΦΩ 2025, μετά την περσινή...