Στην Justine Siegemund αφιερώνει η Google το σημερινό doodle της, τη Γερμανίδα που έγραψε βιβλίο στη μαιευτική, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη χώρα της.
Η Justine Siegemund τόλμησε να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές του 17ου αιώνα και ήταν η πρώτη στη Γερμανία που έγραψε βιβλίο για τη μαιευτική, από την οπτική γωνιά μιας γυναίκας. Σαν σήμερα το 1960 το πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης αναγνώρισε το βιβλίο της ως επίσημο ιατρικό διδακτικό σύγγραμμα, σε μια εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Γεννήθηκε το 1636 στο Ρόνστοκ της Κάτω Σιλεσίας. Είχε πρόπτωση μήτρας, την οποία κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Αυτή η εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει μαία και να βελτιώσει την μαιευτική εκπαίδευση.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες. Γρήγορα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες σε δύσκολους τοκετούς.
Το 1683 διορίστηκε μαία της πόλης στο Λίγκνιτς και αργότερα έγινε μαία της αυλής στο Βερολίνο, όπου βοηθούσε να έρθουν στον κόσμο παιδιά της βασιλικής οικογένειας. Εκείνη την περίοδο εκδόθηκε το βιβλίο της, που βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μητέρων και των βρεφών στη Γερμανία.
Έως τότε, οι μαίες στη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό μετέδιδαν τις γνώσεις τους μέσω προφορικών παραδόσεων. Δεν υπήρχε τυποποιημένος τρόπος καταγραφής των ασφαλών πρακτικών για τους τοκετούς. Το βιβλίο της Justine Siegemund ήταν το πρώτο που περιελάμβανε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.