«Το ηφαίστειο στη Σαντορίνη ενεργοποιήθηκε!» Αποκαλυπτικά fake βίντεο καταστροφής φέρνουν τον τρόμο στο TikTok

    Ημερομηνία:

    Ένα βίντεο που δείχνει τη Σαντορίνη να παραδίδεται στην οργή του ηφαιστείου φέρνει τον πανικό στο διαδίκτυο.

    Το βίντεο, φτιαγμένο με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, διαμοιράστηκε στο TikTok και έχει αναπαραχθεί από πολλούς λογαριασμούς.

    Στο βίντεο το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκρήγνυται φέρνοντας καταστροφή, πανικό και χαός στις Κυκλάδες.

     

    Το αποκαλυπτικό βίντεο στη Σαντορίνη που έχει γίνει viral δεν είναι το μόνο.

     

    Οι χρήστες εκμεταλλεύονται τον πανικό, την αγωνία και την έκτακτη επικαιρότητα στις Κυκλάδες αλιεύοντας likes και αναπαραγωγές για να γοητεύσουν τον αλγόριθμο με fake βίντεο κατασκευασμένα με λογισμικά ΑΙ.

     

    Η δημοφιλία των αποκαλυπτικών βίντεο καταστροφής γύρω από τη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες έχει προσελκύσει πολλούς δημιουργούς περιεχομένου στο να κατασκευάσουν fake αναρτήσεις αναδεικνύοντας την επιδημία των fake news και των deepfake προϊόντων τους στις ψηφιακές πλατφόρμες.

     

     

    Όπως καταγράφηκε σε μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για την επιδημία των fake news και τη δημοφιλία τους από το ΜΙΤ που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science «η αλήθεια δεν μπορεί να τα βάλει με τις φήμες και τις κατασκευασμένες ειδήσεις».

    «Είναι ξεκάθαρο πως η ψευδής πληροφορία υπερισχύει της αληθούς» δήλωσε ο Soroush Vosoughi, επιστήμονας δεδομένων από το MIT, που μελετά τα fake news από το 2013 και ηγήθηκε της μελέτης στο The Atlantic.

    «Κι αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στα bots. Φαίνεται πως έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης η εκτίναξη των τιμών στο μοσχαρίσιο κρέας – Σε ποια περίπτωση θα υπάρξει παρέμβαση

    Από πολύ στενά παρακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης την εκτίναξη...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” από την ζωή ένας ιερέας που όλοι σέβονταν και αγαπούσαν

    Εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών ο παπά Κώστας Καπετανόπουλος,...

    Καιρός: Έρχεται 5ημερο με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και 6 μποφόρ – Με καύσωνα θα ξεκινήσει ο Σεπτέμβριος

    «Σκωτσέζικο ντους» από τον καιρό για ακόμη μία φορά. Μετά τον...