Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να ετοιμάσει σχέδιο για την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων της Γάζας μετά τις δηλώσεις Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατςδιέταξε σήμερα το στρατό να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να επιτρέψει την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη λωρίδα της Γάζας, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

    Η οδηγία δόθηκε μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε σοκ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, να επανεγκαταστήσουν τους Παλαιστινίους που ζουν εκεί και να μεταμορφώσουν το έδαφος αυτό στη «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

    «Καλωσορίζω το τολμηρό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, στους κατοίκους της Γάζας θα πρέπει να δοθεί η ελευθερία να φύγουν και να μεταναστεύσουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κατς, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.
    Φλίγκος

    Όταν ερωτήθηκε ποιος θα δεχθεί τους Παλαιστινίους, ο Κατς είπε ότι θα πρέπει να τους πάρουν χώρες που αντιτάχθηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

    «Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και άλλες, οι οποίες εκτόξευσαν κατηγορίες και ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα, είναι νομικά υποχρεωμένες να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε κάτοικο της Γάζας να εισέλθει στα εδάφη τους», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός.
    Το σχέδιο του Κατς θα περιλάβει επιλογές εξόδου μέσω χερσαίων περασμάτων, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για αναχωρήσεις δια θαλάσσης και αέρος, μετέδωσε το Channel 12.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ελληνικό νησί που λατρεύουν οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λατρεύουν αυτό...

    Πώς το matcha έγινε ο «πράσινος χρυσός» – Από την Ιαπωνία στο TikTok

    Η Ιαπωνία καταναλώνει matcha από τον 12ο αιώνα, αλλά...

    AXAΪΑ: Προχωρά το πρότζεκτ του πεντάστερου – ΦΩΤΟ

    Όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του...

    Η Πάτρα γίνεται καμβάς – Έρχεται το ArtWalk 10

    Η Πάτρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δέκατη (10η) συνεχή...