Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να ετοιμάσει σχέδιο για την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων της Γάζας μετά τις δηλώσεις Τραμπ

    Ημερομηνία:

    Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατςδιέταξε σήμερα το στρατό να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να επιτρέψει την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη λωρίδα της Γάζας, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

    Φλίγκος

    Η οδηγία δόθηκε μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε σοκ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, να επανεγκαταστήσουν τους Παλαιστινίους που ζουν εκεί και να μεταμορφώσουν το έδαφος αυτό στη «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

    ICECAP
    «Καλωσορίζω το τολμηρό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, στους κατοίκους της Γάζας θα πρέπει να δοθεί η ελευθερία να φύγουν και να μεταναστεύσουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κατς, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.

    Όταν ερωτήθηκε ποιος θα δεχθεί τους Παλαιστινίους, ο Κατς είπε ότι θα πρέπει να τους πάρουν χώρες που αντιτάχθηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

    «Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και άλλες, οι οποίες εκτόξευσαν κατηγορίες και ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα, είναι νομικά υποχρεωμένες να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε κάτοικο της Γάζας να εισέλθει στα εδάφη τους», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός.
    Το σχέδιο του Κατς θα περιλάβει επιλογές εξόδου μέσω χερσαίων περασμάτων, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για αναχωρήσεις δια θαλάσσης και αέρος, μετέδωσε το Channel 12.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας με δυναμική παρουσία στο Regional Growth Conference

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο...

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αntenna προσκεκλημένος στο επίσημο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ

    Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ...

    Αμαλιάδα: Ξεκινά και επίσημα ο επανέλεγχος Παναγιωτάκη από την Τριμελή Επιτροπή

    Και επίσημα ξεκινά ο επανέλεγχος της αιτίας θανάτου του...

    Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς, σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς»

    Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία πνοή του...