Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στη Γάζα – Πάνω από 470 νεκροί αφότου ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί

    Ημερομηνία:

    Το Ισραήλ λέει ότι έχει ξεκινήσει μια «περιορισμένη χερσαία επιχείρηση» για να ανακαταλάβει μέρος ενός βασικού διαδρόμου στη Γάζα.

    Στο πλαίσιο της εκεχειρίας, το Ισραήλ είχε αποσυρθεί από τον διάδρομο Νετζαρίμ, ο οποίος διχοτομούσε τη βόρεια Γάζα από τα νότια και είχε χρησιμοποιηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ως στρατιωτική ζώνη.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι IDF, στρατεύματα της 252ης Μεραρχίας εισήλθαν στην περιοχή του διαδρόμου Νετζαρίμ, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της. Την ίδια στιγμή, οι IDF λένε ότι ανέπτυξαν την Ταξιαρχία Γκολάνι στο νότιο τμήμα των συνόρων της Γάζας, προετοιμαζόμενοι για μελλοντικές ενέργειες στη Λωρίδα.

     

    Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο χθες Τετάρτη το βράδυ για τουλάχιστον 470 νεκρούς στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακο αφότου ξανάρχισαν σε μαζική κλίμακα, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
    proliptikes

    Τη «δεύτερη μέρα της επανέναρξης του πολέμου εναντίον της Γάζας (…) ο απολογισμός των νεκρών από τη 18η Μαρτίου (ανήλθε) σε πάνω από 470», τόνισε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος του οργανισμού πρώτων βοηθειών, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

    Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ισχυρίζονται ότι στοχεύουν μόνο μαχητές και κατηγορεί τη Χαμάς για θανάτους αμάχων επειδή δρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Τα αρχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών.

    Η Βρετανία ζητεί «διαφανή έρευνα» μετά την έκρηξη σε κτίριο του ΟΗΕ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Λάμι, αξίωσε χθες Τετάρτη να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» μετά τον θάνατο βούλγαρου εργαζομένου του ΟΗΕ εξαιτίας έκρηξης στη Λωρίδα της Γάζας, που οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διέψευσαν πως οφειλόταν στις δικές τους επιχειρήσεις.

    «Μου προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι κτίριο του ΟΗΕ στη Γάζα χτυπήθηκε το πρωί. (…) Το συμβάν αυτό πρέπει να ερευνηθεί με διαφάνεια κι αυτοί που ήταν υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο ΟΗΕ και οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να προστατεύονται», σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας μέσω X

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέθανε ο Λάμπης Τσιριγωτάκης – «Σίγησε» η φωνή της ΕΡΤ στο Λονδίνο

    Μια από τις εμβληματικότερες μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο...

    Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Οι στίχοι που γίναν μελωδίες»

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- ΠΕ Αχαΐας θα διοργανώσει την...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Οδύνη για τον πρόωρο θάνατο 26χρονου

    Βαρύ πένθος στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου ο θάνατος του Αλέξανδρου...

    Η Φινλανδία η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για όγδοη συνεχή χρονιά – Η θέση της Ελλάδας

    Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες...