Το κόλπο για να ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα τα βραστά αυγά

    Ημερομηνία:

    Αυγό βραστό, τηγανητό, ποσέ ή ομελέτα. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με αυγά, καθώς και τρόποι μαγειρέματος, ανάλογα με τις επιθυμίες του καθένα από εμάς.

    Το αυγό, πάντως, αποτελεί ένα υγιεινό, χορταστικό και γρήγορο φαγητό. Αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, παρέχοντας μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα στον οργανισμό μας.  Μερικές φορές, όμως, αρκετοί αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να ξεφλουδίσουν τα βραστά αυγά.  Άραγε, ποιος είναι ο λόγος που το ασπράδι «κολλάει» στο κέλυφος;

    Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν ορισμένα tips, προκειμένου να ξεφλουδίζετε τα βραστά αυγά εύκολα και γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρείστε.

    Τι πρέπει να κάνετε μόλις βράσετε τα αυγά

    Κατ’ αρχάς, πρέπει να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, αφού, προηγουμένως, αρχίζει να βράζει το νερό σε μέτρια ένταση. Σε περίπτωση που γεμίσετε τη κατσαρόλα με νερό και βάλετε τα αυγά κατευθείαν, τότε, ενδεχομένως, να σπάσουν.

    Προκειμένου, να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι. Επίσης, ρυθμίστε το χρονόμετρο της κουζίνας για περίπου 14 λεπτά. Στην συνέχεια, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σ’ ένα μπολ με παγωμένο νερό ή και παγάκια και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

    Μέσω του παγωμένου νερού, σταματά η διαδικασία βρασμού, ενώ τα αυγά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπολειπόμενη θερμότητα, μέχρις ότου κρυώσουν, ούτως ώστε το ασπράδι να αποκτήσει μαλακή και ελαστική υφή. Επίσης, μόλις τα βραστά αυγά βυθιστούν στο παγωμένο νερό, το ασπράδι του αυγού πρόκειται να «συρρικνωθεί» ελαφρώς και να αποκολληθεί πιο εύκολα από το κέλυφος.

    Έχει σημασία αν το αυγό είναι φρέσκο;

    Επιλέξτε καλύτερα αυγά που δεν είναι φρέσκα, καθώς είναι δύσκολο να ξεφλουδιστούν. Βέβαια, πρέπει να ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό η ιδανική λύση είναι να βράσουμε αυγά που είναι λίγων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε πάντα τα αυγά να διατηρούνται μέσα στο ψυγείο. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα ενός αυγού με μια απλή μέθοδο. Τοποθετήστε το αυγό σε ένα μπολ με νερό. Αν το αυγό μείνει στον πάτο, σημαίνει πως είναι φρέσκο. Εάν ανέβει στην επιφάνεια του νερού, τότε, αποφύγετε να το καταναλώσετε.

    Ανακινήστε τα αυγά σε ένα βάζο

    Αντί να αφαιρείτε μικρά κομμάτια από το κέλυφος σιγά- σιγά, υπάρχει μια γρήγορη μέθοδος. Τοποθετήστε τα βραστά αυγά σε ένα βάζο, και ανακινήστε το, ούτως ώστε να δημιουργηθούν πολλαπλές ρωγμές, σαν μωσαϊκό. Στην συνέχεια, τοποθετήστε τον αντίχειρα σας στο πίσω μέρος του αυγού – που βρίσκεται ο αεροθάλαμος- και ξεκινήστε να ξεφλουδίζετε το αυγό. Επίσης, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα εναπομείναντα κομμάτια, κάτω από τρεχούμενο νερό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εσπεριδοειδή: Πτωτική πορεία για την παγκόσμια παραγωγή – Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

    Λιγότερα αναμένονται τα εσπεριδοειδή τη φετινή σεζόν 2024/25 στις...

    Ακρίβεια: Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις – Σύγκριση τιμών αγαθών και υπηρεσιών

    Το κόστος ζωής για τους Έλληνες παραμένει νούμερο ένα...

    Γεννήθηκε δικέφαλη αγελάδα σε φάρμα στο Κεντάκι – Απίστευτες εικόνες

    Η μεταλλαγμένη αγελάδα γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Κεντάκι...

    Sin Boy: «Δεν με ήθελαν οι γκόμεvες επειδή ήμουν Αλβανός»

    Η εξομολόγηση του νεαρού ράπερ που κάνει επιτυχία με...
    Best Shop