Η παύση των περιοριστικών μέτρων που κυριάρχησε την περασμένη διετία στον χώρο των γαμήλιων εκδηλώσεων και των βαφτίσεων, εξαιτίας της πανδημίας, δίνει για το φετινό καλοκαίρι μια νέα ώθηση σε αυτή την «βιομηχανία» που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους.
Τη βιομηχανία των κέτερινγκ και των γαμήλιων εκδηλώσεων. Την περασμένη διετία σημειώθηκε μία τεράστια πτώση των εκδηλώσεων αυτού του τύπου, με τον τζίρο των επιχειρήσεων να έχει μία μείωση που ξεπέρασε το 70% κατά μέσο όρο και άγγιξε το 80%.
Δεκάδες ήταν οι ακυρώσεις που έγιναν το διάστημα που επιτρέπονταν οι γαμήλιες εκδηλώσεις -γιατί υπήρχαν διαστήματα που δεν επιτρέπονταν καν- αφού τα μέτρα ήταν αρκετά αυστηρά, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να απαγορεύεται ο χορός στην πίστα ή μουσική, ενώ υπήρχαν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των καλεσμένων.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι μισοί υπάλληλοι να έχουν μετατραπεί σε αστυφύλακες, οι άλλοι μισοί σε τσιλιαδώροι, ενώ από πλευράς οικογενειών δεν έλειψαν και οι διαμάχες για τους καλεσμένους για τους δυσαρεστημένους που άφηνε αναγκαστικά το κάθε ζευγάρι, μη καλώντας τους στο ευτυχές γεγονός.
Τι γίνεται το φετινό καλοκαίρι καθώς ξεκινά πλέον η σεζόν που κορυφώνονται οι γαμήλιες εκδηλώσεις και οι βαφτίσεις; Η παύση των μέτρων έχει επαναφέρει τις εκδηλώσεις και το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ δεν γίνονται ακυρώσεις, κάτι που διευκολύνει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διεξαγωγή τους.
Οι καλεσμένοι όμως δεν επανέρχονται ούτε και φέτος, τουλάχιστον στον βαθμό που ήταν πριν από την πανδημία. Αυτή τη φορά το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με τα μέτρα, αλλά αποτελεί επιθυμία των ζευγαριών που ψάχνουν τρόπους για να μειώσουν το κόστος και ας γνωρίζουν ότι μπορεί να αφήσουν κάποιους δυσαρεστημένους.
Σύμφωνα με επαγγελματίες ο αριθμός των προσκεκλημένων στην κάθε εκδήλωση είτε αφορά γάμο, είτε βάφτιση έχει μειωθεί κατά 50% με 60% κάτι που αποτελεί μία γενική παρατήρηση από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη κλειστεί για τους επόμενους μήνες.
Μείωση των τζίρων
Αυτό σημαίνει μείωση των τζίρων μιας επιχείρησης που απασχολεί σε κάθε εκδήλωση πάνω από δέκα εργαζόμενους το ελάχιστο.
Επιπλέον ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων και τα κέτερινγκ έχει να κάνει με τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις που φέρουν αυτές στο μπάτζετ ενός γαμήλιου γλεντιού.
Αρκετοί δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι οι πρώτες ύλες στην εστίαση, αλλά και στην ζαχαροπλαστική, βρίσκονται σε ένα συνεχές ράλι ανόδου και έτσι οι τιμές που προτείνονται από πλευράς επιχειρηματιών τους φαίνονται τσουχτερές.
Ζητούν μειώσεις, το παζαρεύουν όσο μπορούν, φαινόμενα που πριν από την πανδημία δεν υπήρχαν σε τόσο μεγάλο βαθμό, τότε που οι οικογένειες δεν λογάριαζαν χρήματα μπροστά στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής των παιδιών τους. Αλλά πλέον φαίνεται ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

