Το λάδι αποζημιώνει φέτος – Τιμή – ρεκόρ 10ετίας αναμένεται για την παραγωγή που ξεκινά το Νοέμβριο

    Ημερομηνία:

    Τη στιγμή που πολλά αγροτικά προϊόντα βρίσκονται σε δυσχερή θέση, το ελαιόλαδο φαίνεται πως κρατά ζωντανή την ελπίδα για την περιοχή ώστε να συνεχίσει να θεωρείται αγροτική και παραγωγική.

    Η τιμή πώλησής του όσο και οι εκτιμήσεις για τη φετινή παραγωγή, κάνει τους πιο απαισιόδοξους να εκτιμούν ότι η νέα σοδειά θα αντισταθμίσει απώλειες της τοπικής οικονομίας από προηγούμενα χρονιά και άλλα είδη που σήμερα βρίσκονται μέσα στον κυκεώνα των χαμηλών τιμών.

    Τις αισιόδοξες προβλέψεις επιβεβαιώνουν πληροφορίες για σημαντική μείωση της παραγωγής σε Ισπανία και Ιταλία. Η Ελλάδα όχι μόνο φαίνεται να αντέχει στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά καταγράφει αυξημένη παραγωγή. Ομοίως και στη Αχαΐα φέτος πνέει «ούριος άνεμος». Οι εκτιμήσεις της επερχόμενης παραγωγής, του πιο εμβληματικού ίσως προϊόντος της χώρας, δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας, αφού γενική διαπίστωση είναι ότι όλες οι περιοχές της χώρας αναμένουν αύξηση των φετινών ποσοτήτων συγκριτικά με την περσινή περίοδο. Ταυτόχρονα, οι προσβολές από δάκο είναι περιορισμένες και η ποιότητα του καρπού εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική.

    Αν συγκρίνουμε τα επίσημα στοιχεία της περσινής παραγωγής, που κυμάνθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου στους 235.000 τόνους, καταγράφεται μία αύξηση που υπερβαίνει το 40% με την τιμή να εκτιμάται στα 5 ευρώ/κιλό.

    Φλίγκος

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δεξαμενή Αιγίου: «Ξηλώθηκε» μνημείο, ξέσπασε κόντρα Δήμου και αγροτοσυνδικαλιστών

    Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», με ανακοίνωσή...

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το «ευχαριστώ» για την εκλογή του

    Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 9/6/2025

    16:00 Novasports 6HD WTA 500 Λονδίνο 16:00 COSMOTE SPORT 7...

    Ιταλικό ριζότο: Βήμα-βήμα η τεχνική για άψογο αποτέλεσμα

    Το ιταλικό ριζότο αποτελεί ένα μεγάλο και λαμπρό κεφάλαιο στη κουζίνα...