Μια ζεστή κούπα στα χέρια που μοσχοβολά κακάο είναι μια εικόνα-συνώνυμη της απόλυτης θαλπωρής. Είτε παχύρρευστη και κρεμώδης είτε σαν σοκολατούχο ρόφημα με μπόλικο γάλα που πίνεται μονορούφι, η ζεστή σοκολάτα δεν λείπει ποτέ από τις απολαύσεις του χειμώνα. Είναι απλά ένα ρόφημα κλασικό και αγαπημένο.
Τριμμένη σοκολάτα στην κούπα μας
Για το σκοπό αυτό, μόνο ένα μικρό εργαλείο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βρείτε τον πιο μικρό σας τρίφτη (προτιμήστε εκείνον που χρησιμοποιείται για το ξύσμα των εσπεριδεοειδών), πάρτε την αγαπημένη σας σοκολατένια μπάρα ανά χείρας και δείτε πώς μια απλή κίνηση μπορεί να μεταμορφώσει το αγαπημένο μας ρόφημα. Ρίχνοντας ξύσματα σοκολάτας, αναβαθμίζουμε τη γεύση του και κάνουμε πιο κρεμώδη την υφή του με έναν εύκολο, γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Μπορούμε να προσθέσουμε την τριμμένη σοκολάτα στο μείγμα με δύο διαφορετικούς τρόπους:
1. Ακολουθώντας την κλασική συνταγή, ρίχνουμε στο μεγάλο μπρίκι τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα -προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη βανίλια για έξτρα άρωμα- προσθέτουμε επιπλέον την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα του ροφήματος θα βγει πιο πηχτό και αναμφισβήτητα γευστικά και αρωματικά πιο σοκολατένιο.
2. Εναλλακτικά, αφού ετοιμάσουμε το ρόφημα με τον κλασικό τρόπο, προσθέτουμε τα σοκολατένια τρίμματα αφού τη σερβίρουμε.
Χρήσιμο tip
Φροντίζουμε να βάλουμε την μπάρα σοκολάτας για περίπου 15′ στην κατάψυξη προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Το βήμα αυτό πρόκειται στην ουσία για ένα κόλπο που θα μας λύσει τα χέρια, αφού μας επιτρέπει να τρίψουμε τη σοκολάτα χωρίς να μας λιώσει τα χέρια.