Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τα κλειδιά στο σπίτι μας

    Ημερομηνία:

    Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν τη νύχτα πριν πέσουν για ύπνο να κλειδώνουν την πόρτα τους αφήνοντας τα κλειδιά στην κλειδαριά, ως αίσθηση ασφάλειας.

    Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν αυτή δεν είναι και μια τόσο έξυπνη κίνηση…

    Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα κλειδιά στην κλειδαριά προσφέρουν επιπλέον προστασία από ανεπιθύμητους επισκέπτες, αυτό δεν είναι 100% αλήθεια.

    Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τα κλειδιά στην κλειδαριά

    Στην πραγματικότητα, οι διαρρήκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ισχυρούς μαγνήτες ή άλλα τεχνάσματα για να χειραγωγήσουν αυτό το κλειδί.

    Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

    Για παράδειγμα, υπάρχουν και τα επείγοντα περιστατικά: Όπως για παράδειγμα, να ξεσπάει μια πυρκαγιά, να γίνει ένας σεισμός ή κάποιος να χρειαστεί εκτάκτως ιατρική φροντίδα – Οι καθυστερήσεις αν υπάρχει ένα κλειδί στην πόρτα μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

    GLEARNET

    Κλειδιά πάνω στην πόρτα: Περισσότερη ταλαιπωρία απ’ ό,τι νομίζετε

    Εκτός από τα προβλήματα ασφαλείας, υπάρχουν και πρακτικά μειονεκτήματα του να αφήνετε τα κλειδιά στην κλειδαριά. Σε πολλά διαμερίσματα, ιδίως σε παλαιότερα κτίρια, μπορεί να κλειδωθείτε έξω αν η πόρτα κλείσει πίσω σας με το κλειδί επάνω. Αυτό σημαίνει απροσδόκητα έξοδα για να φωνάξετε κλειδαρά.

    Πώς να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά ασφαλές;

    Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα και ταυτόχρονα να κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές, υπάρχουν διάφορες λύσεις που λειτουργούν. Μια απλή συμβουλή είναι να μην αφήνετε ποτέ σημαντικά κλειδιά, όπως αυτά των αυτοκινήτων ή των γκαράζ, δίπλα στην εξώπορτα ή σε εύκολα σημεία όπως τα τζάμια.

    Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κλειδαριές με διπλό κύλινδρο. Αυτές προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια επειδή μπορούν να ανοίξουν από το εξωτερικό, ακόμη και αν υπάρχει κλειδί στο εσωτερικό τους.

    Για όσους θέλουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο με τις τεχνολογίες ασφαλείας, οι έξυπνες κλειδαριές είναι κορυφαίες. Απαιτούν μεν κατάλληλη εξώπορτα, αλλά προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως πρόσβαση μέσω εφαρμογών smartphone και προσωρινούς κωδικούς για τους επισκέπτες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η αρχή του τέλους

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας τον Μάιο και τον Ιούνιο...

    Καταγγελία – σοκ: 28χρονος χτύπησε στο κεφάλι την σύντροφό του με συρτάρι κομοδίνου

    Με ξυλοκόπησε και με έβρισε ενώ δίπλα κοιμόταν το...

    Απάτες με το ρεύμα – Λογαριασμοί χιλιάδων ευρώ για άγνωστα σπίτια

    Η Χ. Λ. σπουδάζει στις Σέρρες, όπου διατηρεί ένα...

    Πολύ υψηλά τα «κρυφά» έξοδα της διαδικασίας για την αγορά κατοικίας

    Σημαντική παραμένει η φορολογική επιβάρυνση που συνοδεύει την αγορά...