Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ κοπεί στη Ρωσία 101 καρατιών σε δημοπρασία στη Γενεύη

Ημερομηνία:

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ κοπεί στη Ρωσία, μια πέτρα 100,94 καρατιών, που ονομάζεται Alrosa Spectacle, θα δημοπρατηθεί στη Γενεύη αργότερα αυτόν τον μήνα.

PHILOXENIA

Το διαμάντι θα μπορούσε να πωληθεί έναντι 12 και 18 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, όταν βγει στο σφυρί στις 12 Μαΐου, από τον οίκο Christie’s.

«Αυτό το φανταστικό 100 καρατιών διαμάντι προέρχεται από μια ακατέργαστη πέτρα που ζύγιζε αρχικά περισσότερα από 200 καράτια. Ονομαζόταν το ακατέργαστο διαμάντι Sergei Diaghilev και την είχαν εξορύξει το 2016», εξήγησε η Μαρί-Σεσίλ Κισαμόλο, μια ειδικός στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών.

«Μεταξύ του ακατέργαστου και του διαμαντιού που προσφέρουμε σήμερα, χρειάστηκε ένας χρόνος και 8 μήνες για να κοπεί σε αυτήν την τέλεια πέτρα».

Το διαμάντι είναι ένα από τα 144 αντικείμενα που θα διατεθούν στη δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, καρφίτσες και άλλα κοσμήματα που έχουν φτιαχτεί από διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τραγωδία στην Δυτική Ελλάδα: Ανασύρθηκε νεκρος από φρεάτιο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (5/10) στην...

Η ενέργεια δεν μπορεί να γίνει ο λογαριασμός που θα πληρώνουμε όλοι

Του Θεόδωρου Λουλούδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Η ενεργειακή ακρίβεια...

Πάτρα: Τροχαίο – σοκ με μηχανάκι κοντά στο παμπελοποννησιακό – φωτο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στην οδό Σκύρου, όταν,...