flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Το παίζει και «τρελός» ο συζυγοκτόνος της Ζακύνθου – ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο αδίστακτος συζυγοκτόνος ,μπήκε και βγήκε με κατεβασμένο το κεφάλι στο Δικαστήριο Ζακύνθου. Ηθελε μόνο να πει ένα συγγνώμη για τα παιδιά του. Και τα τρία του παιδιά όμως ηλικίας 19, 14 και 8 ετών ούτε που θέλουν να τον βλέπουν. Την ίδια ώρα που ο φονιάς απολογείτο για το θαντηφόρο μαχαίρωμα στο λαιμό, με το οποίο αποτέλειωσε την άτυχη γυναίκα. Η 41χρονη Ελεονώρα οδηγείτο στην τελευταία της κατοικία, στον τόπο γέννησής της, στην Αλβανία. Ότι είχε απομείνει ως χαμόγελο σε αυτή την γυναίκα, με τόσα που είχε τραβήξει, της το στέρησε ο άνδρας που είχε επιλέξει να συμβιώσει και να αποκτήσει παιδιά! Ο δράστης και χθες, φάνηκε να δικαιολογεί τον εαυτό του για την πράξη του. Αρχισε πάλι να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία το ότι η Ελεονώρα τον απατούσε. «Είναι δυνατόν; Δύο δουλειές έκανε αυτή η γυναίκα για να τα βγάλει πέρα. Είχε νομίζετε, στο νου της άλλους άνδρες;» μας είπε η «κολλητή» της η οποία βρέθηκε χθες στο Δικαστήριο Ζακύνθου για να βροντοφωνάξει με άλλες γυναίκες «όχι σε νέα γυναικοκτονία». Την Ελεονώρα την ένοιαζε να ‘χει δουλειά για να συντηρεί τα παιδιά της και το σπίτι της. Για να συμπληρώσει προχθές ο 19χρονος γιος Μανώλης: «Συντηρούσε και αυτόν η μάνα μου. Αυτόν που την σκότωσε. Του ‘δινε λεφτά, γιατί τα δικά του τα έτρωγε σε προσωπικές διασκεδάσεις».

 

Στην ανάκριση ο συζυγοκτόνος χρησιμοποίησε και πάλι την φαιδρή δικαιολογία της «απάτης»! Είπε όμως για πρώτη φορά ότι αντιμετωπίζει και ψυχιατρικά προβλήματα. «Εδώ και δύο χρόνια λαμβάνει φαρμακευτική ψυχιατρική αγωγή» δήλωσε ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός. Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκισή του.

 

«Βοά» η Ζάκυνθος για την ΕΛ.ΑΣ.

 

Στο μεταξύ το νησί «βοά» για την τοπική Αστυνομία, άνδρες της οποίας άφησαν μόνη την γυναίκα να επιστρέψει σπίτι της στο Τσιλιβί, παρά τον άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί νωρίτερα. Εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο και άλλοι τοπικοί φορείς αλλά και προσωπικότητες του νησιού ζητούν εξ «άνωθεν» παρέμβαση ώστε να αναζητηθούν ευθύνες στην τοπική Αστυνομα. «Αν υπήρχε ένα περιπολικό εκεί στο σπίτι, αν την συνόδευαν αστυνομικοί, αυτός θα φοβόταν και θα έφευγε. Όμως την βρήκε μόνη στις σκάλες, της επιτέθηκε, την ξαναχτύπησε και στο τέλος την μαχαίρωσε στην καρδιά» μας δήλωσε εκπρόσωπος του Συλλόγου Κακοποιημένων Γυναικών.

 

Στην Αλβανία κηδεία, στην Ζάκυνθο φυλακή. Μία οικογένεια που διαλύθηκε, μία γυναίκα νεκρή, τρία παιδιά ορφανά. Στην σύγχρονη ελληνική ιστορία καταγράφεται μία ακόμη γυναικοκτονία. Και όπως λένε όσοι έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο, ο κατάλογος των γυναικών που πέφτουν θύματα των συζύγων τους ή των συντρόφων τους… δεν θα έχει τέλος. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.