Το παρασκήνιο για την παραίτηση Τσίπρα

    Ημερομηνία:

    Αιφνιδίασε τους πάντες ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ .

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος γνώριζαν σύμφωνα με πληροφορίες μόνον τρεις στενοί του συνεργάτες.

    Την ιστορική αυτή απόφαση είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στα αδέρφια του και στην σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα οι οποίοι και τον στήριξαν αταλάντευτα σε αυτό.

    Όλοι οι υπόλοιποι έφτασαν ανυποψίαστοι σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και έτοιμοι να συζητήσουν πότε θα γίνει το συνέδριο του κόμματος αλλά και ποιες άλλες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.

    Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε λίγο μετά τις 11.30 στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και ενώπιον όλων είπε ότι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που επικράτησε ήταν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έντονη αμηχανία.

    Μετά το πρώτο σοκ, άρχισαν να συζητούν πως θα γίνει αυτό και τους είπε ότι θα πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Να συγκληθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από όπου θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος και από εκεί και πέρα επίσης μέσα στα επόμενα 24ωρα θα συγκλιθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η κα Όλγα Γεροβασίλη καθώς είναι η αρχαιότερη βουλευτής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Ανεπαρκείς και ακατάλληλες οι συνθήκες διδασκαλίας στο 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας»

    Ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας...

    ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Εορτασμός των 159 χρόνων του Ολοκαυτώματος  – φωτο

    Ό Σύλλογος Κρητών Πάτρας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», τίμησε την 159η...

    Αιχμές Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: Έρχεται φούσκα στο επίπεδο της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Το δικό της σιβυλλικό σχόλιο για την πολλαπλή εμφάνιση...

    Πάτρα – Χτύπησαν οι “ταλιμπάν”! Δείτε τι ισχυρίζονται για το “χτύπημα” του ανεμοστρόβιλου στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου

    Γελάνε… και οι πέτρες με τους «ταλιμπάν υποτιθέμενους χριστιανούς»...