Το «ρολόι της Αποκάλυψης» προειδοποιεί – «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο»

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το 2022 τελειώνει με ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη, αυτόν στην Ουκρανία και με την αναζωπύρωση των φόβων ότι η ανθρωπότητα θα δει ξανά τη χρήση πυρηνικών όπλων, έπειτα από τις απειλές της Ρωσίας. Στην Ασία ήταν οι μόνιμες πυραυλικές δοκιμές γυμνάσια του Κιμ Γιονγκ-Ουν που παίζουν με τα νεύρα των γειτόνων του – είναι και αυτός πυρηνική δύναμη, ας μην το ξεχνάμε.

    Η νέα χρονιά που ξημερώνει σε λίγες ημέρες έρχεται με τον πλανήτη μας πιο κοντά από ποτέ σε ένα πυρηνικό πόλεμο, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες που χειρίζονται το «ρολόι της Αποκάλυψης».

    Το Global Challenges Foundation, με έδρα τη Σουηδία, τονίζει ότι η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι η μεγαλύτερη από το 1945, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δύο ατομικές βόμβες.

    Τον Ιανουάριο το ίδρυμα θα ανακοινώσει την νέα αξιολόγηση για το «ρολόι της Αποκάλυψης» που από το 2021 βρίσκεται στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.

    Χρονιά απειλών

    Όταν μπήκε το 2022 λίγοι θα περίμεναν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα μιλούσε για πυρηνική καταστροφή, έπειτα από τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει απειλήσει με τη χρήση τακτικών πυρηνικών (για το πεδίο της μάχης), ωστόσο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να απαντήσουν κλιμακώνοντας τη σύγκρουση, ανοίγοντας τότε «ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», όπως λένε οι επιστήμονες.

    Πέρα από τον τεράστιο αριθμό θανάτων, η καταστροφή από τα σύννεφα σκόνης που θα έκρυβαν τον ήλιο («πυρηνικός χειμώνας»), θα μείωνε την παραγωγή τροφής και θα έφερνε «μια περίοδο χάους και βίας, κατά την οποία το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού που θα είχε επιζήσει θα πέθαινε από την πείνα».

    Και δεν είναι μόνο τα πυρηνικά που απειλούν να φέρουν την αποκάλυψη. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε ότι η Γη βρίσκεται «με το πόδι στο γκάζι» προς την κλιματική αλλαγή. Πλημμύρες, καύσωνες, πυρκαγιές, ξηρασία και λειψυδρία μάστιζαν τη χρονιά που πέρασε σχεδόν όλο τον πλανήτη. Τα θύματα από τα ακραία φαινόμενα πολλές χιλιάδες.

    Αλλά οι επιστήμονες μας λένε ότι υπάρχουν και πηγές αισιοδοξίας όπως ότι το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών βοήθησε τον πλανήτη να αλλάξει σελίδα μετά τον κορωνοϊό και ότι μεγάλες χώρες του πλανήτη συμφώνησαν να προστατεύσουν την βιοποικιλότητα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανατριχιάζει ο Παύλος Ασλανίδης – “Ο Δημήτρης που ακούγεται στο ηχητικό, είναι ο γιος μου, τον ακούω”

    Συγκλονιστικά είναι τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως...

    Ο Τραμπ προειδοποιεί πως θα επιβληθούν δασμοί στις χώρες της ΕΕ

    Οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστούν τελωνειακούς δασμούς, «το μόνο μέσο» που έχουν...

    Δίκη Πισπιρίγκου: Παιδίατρος κατέθεσε ότι η κατηγορουμένη μητέρα της είπε πως «η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα»

    Αίτημα να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η Παιδίατρος που...

    2η Καρναβαλούπολη: «Καρναβάλι της Μάσκας και του Μύθου»

    Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας...
    Best Shop