Το σπιράλ «ξεψαχνίζει» οφειλές στο Δήμο Πατρέων: Ψάχνει λάθη σε διαγραφές χρεών

    Ημερομηνία:

    Αποφασισμένοι να «ξεσκονίζουν» τα πάντα είναι στη δημοτική παράταξη «σπιράλ» με τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά και τους συνεργάτες του να ερευνούν σχολαστικά κάθε απόφαση που λαμβάνεται στο δημοτικό συμβούλιο ή τη δημοτική επιτροπή, ιδιαίτερα αν αυτή αφορά τα ταμεία του Δήμου.

    Το τελευταίο διάστημα, μετά και από δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα των χρεών στο Δήμο Πατρέων, με τις οφειλές συμπολιτών και επιχειρήσεων να ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ από περισσότερους από 170.000 οφειλέτες.

    «Σχεδόν όλη η πόλη χρωστάει» ειπώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όμως, κατά τον Π. Ψωμά και τους συνεργάτες του από την πλευρά της δημοτικής Αρχής δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση ποσών από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννησου», ο Π. Ψωμάς και στελέχη του «σπιράλ» ερευνούν το τελευταίο διάστημα κάθε απόφαση διαγραφής οφειλών που λαμβάνεται από τη δημοτική επιτροπή. Συνήθως πρόκειται για οφειλές που έχουν να κάνουν με παράνομο παρκάρισμα ή ΤΑΠ και διαχρονικά αυτές οι αποφάσεις αποτελούσαν μια διαδικασία «ρουτίνας», αφού έρχονται ως εισηγήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου και έχει προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος.

    Όμως, κατά το «σπιράλ» επειδή έχουν παρατηρηθεί και λάθη στις εισηγήσεις ορισμένες φορές, εκτιμήθηκε ότι χρειάζεται «διπλοτσεκάρισμα» και από τους ίδιους, αφού ούτως ή άλλως ο ρόλος της αντιπολίτευσης επιτάσσει και τέτοιου είδους ενέργειες.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες της «Π», ελέγχεται αν έχουν γίνει ορθά όλες οι διαγραφές οφειλών. Μπορεί η διαδικασία είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά από το «σπιράλ» υποστηρίζουν πως έχουν εντοπίσει και ορισμένα «λαβράκια».

    Χαρακτηριστικό δείγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα η παράταξη είναι ότι στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής της περασμένης Τρίτης, ο Π. Ψωμάς κατέθεσε ερωτήσεις για πολλές από τις οφειλές που υπήρχε εισήγηση να διαγραφούν, ώστε να πειστεί για την ορθότητα της κάθε απόφασης.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop