flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Το συγκρότημα 1550 έγραψε μια ροκ σύνθεση για την Πάτρα και την Ρούλα Πισπιρίγκου

Τραγούδι – «απάντηση» για την αμαύρωση της Πάτρας, εξαιτίας της υπόθεσης Ρούλας Πισπιρίγγου, δημιούργησε πασίγνωστο ελληνικό συγκρότημα! Μάλιστα σύντομα πρόκειται να οπτικοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας ένα μουσικό video που θα διαφημίσει την αχαϊκή πρωτεύουσα και τα αξιοθέατά της, σε ολόκληρη την Ελλάδα! Παράλληλα, όμως θα στείλει σε συνεργασία με τον Σύλλογο ατόμων με Μεσογειακή αναιμία «ΑΣΠΑΜΑ», ένα κοινωνικό μήνυμα για την αξία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας!

Το ροκ συγκρότημα 1550, με επικεφαλής τον Ρουσσέτο Δημητρίογλου, πρώην μαέστρο και ενορχηστρωτή του αείμνηστου Παντελή Παντελίδη, είναι αυτό που έγραψε ένα δυναμικό ροκ τραγούδι, με τίτλο το όνομα της πόλης μας: «Πάτρα»! Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου έχει γράψει τη μουσική και συνυπογράφει τους στίχους με τον Μηνά Τσίγκο.

«Αγαπάω πολύ την Πάτρα και τους Πατρινούς, άλλωστε πρόσφατα έμαθα ότι έχω και ρίζες από αυτή την πόλη» είπε  και εξιστορεί την συγκινητική οικογενειακή του ιστορία: «Η γιαγιά μου και ο παππούς μου ήρθαν πρόσφυγες από την Σμύρνη στην Πάτρα, με την Καταστροφή του 1922 και γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στην Πάτρα! Ηθελα λοιπόν και για τον λόγο αυτό, να τιμήσω την Πάτρα, όπως ακριβώς με έχει τιμήσει αυτή η πόλη τόσα χρόνια, μέσα από τις εμφανίσεις των 1550.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Ομως όπως αποκαλύπτει, υπήρξε μία σημαντική αφορμή που τον οδήγησε στην απόφαση να γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι – ύμνο για την πόλη: «Με έχει ενοχλήσει πολύ, αυτή η στοχοποίηση και αμαύρωση της πόλης, μέσω της γνωστής υπόθεσης των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. Δεν ξέρω αν είναι αθώα ή ένοχη αυτή η γυναίκα, αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια, ούτε θα έβγαινα ποτέ να κάνω τον λαϊκό δικαστή, όπως κάνουν άλλοι και για πολλές «καυτές» υποθέσεις τον τελευταίο καιρό.

Ομως με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι η Πάτρα έχει στιγματιστεί από αυτό το τραγικό πράγματι γεγονός και όλο αυτά είναι εις βάρος της φήμης της. Θέλησα λοιπόν, στον αντίποδα, να γράψω ένα ερωτικό τραγούδι για την Πάτρα, που να την διαφημίζει σε όλη την Ελλάδα!»

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η έλλειψη σε συλλογή αίματος είναι μεγάλη και ιδιαίτερα μετά την περίοδο της πανδημίας. Βάσει στοιχείων η συλλογή μονάδων αίματος και από τα δύο νοσοκομεία της πόλης των Πατρών αγγίζει τις 27.000 περίπου ετησίως με τις 9.000 περίπου μονάδες να αφορούν σε άτομα με μεσογειακή αναιμία (προ πανδημίας στοιχεία), ποσοστό που αγγίζει το 1/3 της συλλογής. Το 70% του αίματος που συλλέγεται στον Νομό Αχαΐας είναι από εθελοντές αιμοδότες. Στόχος είναι να αγγίξει το 100%. Ο Σύλλογος ατόμων με Μεσογειακή αναιμία «ΑΣΠΑΜΑ» και το ροκ συγκρότημα 1550 οργανώνουν δράση προς αυτό τον σκοπό.

Ετσι από 14-17 Οκτωβρίου στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί η οπτικοποίηση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Πάτρα» που συνέθεσαν οι 1550.

Προσκαλούν λοιπόν όλους να σπεύσουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην πλ. Γεωργίου στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ από το πρωί, ώστε να συνεισφέρουν σε αυτό τον σκοπό. Παράλληλα, μονάδα κινητής αιμοληψίας θα βρίσκεται στην πλατεία κι όποιοι επιθυμούν θα μπορούν να προσφέρουν αίμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με το σενάριο των γυρισμάτων, ένα ζευγάρι αφού γνωρίζεται στην μονάδα κινητής αιμοδοσίας, θα ερωτευθεί και θα γυρίσει αγκαλιά τα γραφικά στενά και τα αξιοθέατα της Πάτρας! Αρωγός της προσπάθειας θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

TRIAINA

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Παναγιώτης Ρηγόπουλος)