Το τέλειο μεζεδάκι: πατάτες βραστές με γαύρο μαρινάτο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • Μερίδες: 4
      • 600 γρ. πατάτες
      • θυμάρι-ρίγανη για το σερβίρισμα
      • 12 φιλέτα γαύρο μαρινάτο

    Για την κρέμα χωριάτικης

    • 150 γρ. ντομάτες
    • 1 μικρό αγγούρι
    • ½ πιπεριά κόκκινη
    • 1 φρέσκο κρεμμύδι
    • ½ σκελίδα σκόρδο
    • ½ μικρό κρεμμύδι ξερό
    • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Μια απλούτατη βραστή πατατοσαλάτα μετατρέπεται σε ξεχωριστό ορεκτικό πιάτο με τη συνοδεία μιας κρέμας και μαριναρισμένου γαύρου.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μεγάλα καρέ (κύβους). Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με λίγο αλάτι ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 15΄. Τσεκάρουμε αν χρειάζονται λίγο παραπάνω βράσιμο, αλλά όχι να λιώσουν. Τις σουρώνουμε.

    Βήμα 2

    Κρέμα χωριάτικης: Πλένουμε όλα τα λαχανικά της κρέμας, τα κόβουμε σε χοντρά
    κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξίδι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να πάρουμε μία λεία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με την κρέμα χωριάτικης και ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά).

    Βήμα 3

    Σερβίρουμε από πάνω τον γαύρο με θυμάρι, ρίγανη και ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

    Styling: Elena Jeffrey – Food styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    7 ενδιαφέρουσες αλήθειες που δεν γνωρίζατε για τα υπέροχα γαϊδουράκια

    Στην Ελλάδα, τα γαϊδουράκια υπάρχουν παντού. Όχι μόνο σε φάρμες και...

    Απίστευτη ιστορία με Διευθυντή Τράπεζας και τον κρεοπώλη

    Επειδή η επαφή με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ σε φυσικό επίπεδο...

    Η συγκλονιστική στιγμή που ο αρσενικός ιππόκαμπος γεννά εκατοντάδες μωρά – Δείτε το βίντεο

    Όσοι ασχολούνται μαζί τους και τα παρατηρούν, σίγουρα έχουν...