Το Twitter μίλησε: Το 57,5% ψήφισε υπέρ της παραίτησης του Έλον Μασκ

    Ημερομηνία:

    Οι χρήστες του Twitter μίλησαν: Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διοίκηση της δημοφιλούς πλατφόρμας. 

    Το αποτέλεσμα της σχετικής δημοσκόπησης ήταν σαφές: Το 57,5% των 17,5 εκατομμυρίων χρηστών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης του Αμερικανού επιχειρηματία από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO).  

     

    Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μάλιστα, αποκτά αυξάνουσα σημασία, αν λάβουμε υπόψη τη δέσμευση του Έλον Μασκ να τηρήσει το αποτέλεσμα και να πράξει αναλόγως.  

    Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έθεσε προς «δημοψήφισμα» το δίλημμα της παραίτησης, στον απόηχο των έντονων επικρίσεων για ορισμένες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του, όπως για παράδειγμα η προσωρινή διαγραφή λογαριασμών δημοσιογράφων από την Ευρώπη.

    Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση του Μασκ με την Twitter, του αποσπά την προσοχή από τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ιδίως από την Tesla και την SpaceX.  

    Γι’ αυτό, εξάλλου, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοσκόπησης, η μετοχή της Tesla καταγράφει άλμα άνω του 5% στην προ-αγορά της Wall Street, εκκινώντας τη νέα συνεδρίαση από τα επίπεδα των 157 δολαρίων.

    Ας μην ξεχνάμε ότι η μετοχή της Tesla έχει συρρικνωθεί κατά σχεδόν 60% από την ημέρα δημοσιοποίησης της απόκτησης του Twitter (Απρίλιος 2022), υπο-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον S&P 500 (-15% στο ίδιο διάστημα). 

    Βέβαια, δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι ο δισεκατομμυριούχος πράγματι θα παραιτηθεί από τη διοίκηση. Πρόσφατα είχε αναφέρει ότι είναι δύσκολο να βρει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι η εταιρεία είναι πιθανό να χρεοκοπήσει έως τον Μάιο, καθώς μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 13 δισ. δολαρίων. 

    «Κανείς δεν θέλει μια δουλειά, απλά και μόνο για να κρατήσει ζωντανή την Twitter. Δεν υπάρχει διάδοχος» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων.  Και μην ξεχνάμε ότι όλα τα κορυφαία στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού, αυτήν τη στιγμή, είτε έχουν παραιτηθεί είτε έχουν απολυθεί. 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter, μετά τον Μασκ, είναι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ. 

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Στις 10 εβδομάδες η βασική εκπαίδευση, στα 100 ευρώ η αποζημίωση για παραμεθόριο

    Το νέο μοντέλο της στρατιωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο εγκαινιάζεται...

    Η Mady Gio με βραζιλιάνικο μπικίνι στις διακοπές της στην Βραζιλία

    Η Mady Gio μας δείχνει τις καμπύλες της με...

    Πάτρα: Δείτε LIVE τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού

      https://www.youtube.com/live/1Dx-NJNnS24      

    Τελετή Λήξης: Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του Πατρινού Καρναβαλιού 2026

    Με τον πολύχρωμο, ηχηρό και δυναμικό απόηχο της Μεγάλης...