Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα προτείνει ξανά για πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ημερομηνία:

    Τις προτάσεις τους για το νέο προεδρείο της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, απέστειλαν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ αναμένεται η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Τη θέση αυτή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατείχε στην προηγούμενη Βουλή, ο Δ. Βίτσας, που δεν εξελέγη.

    Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς που δεν εξελέγη.

    Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης “φευγαλέας” Βουλής, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, και προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει

    Ηαπιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και...

    Παραμένετε σε μία σχέση που δεν αξίζει; Δέκα σημάδια για να το καταλάβετε

    Όλοι έχουμε κάνει σχέση με ανθρώπους που ξέρουμε ότι δεν είναι...

    Ακρίβεια: Χωριάτικη σαλάτα από.. “χρυσάφι” – Από συνοδευτικό έγινε κυρίως πιάτο

        Του Θάνου Κλωνόπουλου Τα παλιά τα χρόνια λέγαμε… «Πιάσε μια χωριάτικη». Σήμερα...

    Beach bars στη Χαλκιδική με «τιμές πίστας», ζώνες χρέωσης και ξαπλώστρες! ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

    Η Χαλκιδική φαίνεται να υιοθετεί με ταχύτητα το μοντέλο τιμολόγησης και...