«Τον συγχωρώ» – Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρ. Φίτσο μιλά για τον επίδοξο δολοφόνο του

    Ημερομηνία:

    Tην πρώτη του εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας και τον βαρύτατο τραυματισμό του πριν από τρεις εβδομάδες έκανε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Με βίντεο που δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Φίτσο σχολίασε την εις βάρος του επίθεση λέγοντας ότι συγχωρεί τον δράστη για τον οποίο δεν αισθάνεται κανένα μίσος. Παράλληλα, ανέφερε ότι τον συγχωρεί προσθέτοντας ότι ήταν πράξη ενός «μοναχικού τρελού».

    DEH myHomeGasControl
    proliptikes

    Ο Φίτσο δέχτηκε επίθεση από τον διάσημο Σλοβάκο συγγραφέα και μέλος της αντιπολίτευσης, Γιουράι Σίντουλα στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Ο 59χρονος χρονος πολιτικός πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Πλέον ο Φίτσο μετά το εξιτήριο που πήρε πριν από λίγες ημέρες αναρρώνει στο σπίτι του με την αποθεραπεία του να είναι μακρά, όπως δήλωσε στο μήνυμά του ο ίδιος.

    Το περιστατικό –η πρώτη σοβαρή απόπειρα δολοφονίας με στόχο ευρωπαίο πολιτικό ηγέτη εδώ και περισσότερo από 20 χρόνια–υπογραμμίζει την βαθιά πόλωση στην πολιτική ζωή της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης με πληθυσμό 5,4 εκατομμύρια κατοίκους.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δήλωση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκου Νικολόπουλου, για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

    Ο σημερινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την πολιτική...

    Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και 6ης ΥΠΕ για την ενίσχυση της πρόληψης

    Συνάντηση εργασίας για τη  διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για δράσεις...

    ΦΩΤΟ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΑΔΕ: «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας»

    Με επιτυχία και εξαιρετικές τοποθετήσεις, αλλά και ζωντανό διάλογο...

    Τα 13 δημόσια λύκεια τα οποία θα έχουν Διεθνές Απολυτήριο (IB) από το 2026

    Στην εκπνοή της θητείας του Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο Παιδείας, υπεγράφη...