Τοξικοί καπνοί εξαιτίας των πυρκαγιών: Σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες

    Ημερομηνία:

    Οι υγειονομικές αρχές του Λος Άντζελες προειδοποίησαν χθες Σάββατο τους κατοίκους εναντίον των κινδύνων για την υγεία τους που εγείρουν οι καπνοί που προκαλούν οι πυρκαγιές που ρημάζουν προάστια του δεύτερου μεγαλύτερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω.

    Πυρκαγιές τερατωδών διατάσεων προκαλούν πελώριες καταστροφές στη μεγαλούπολη από την αρχή της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να εκλύονται τοξικά νέφη.
    «Είμαστε όλοι μας αντιμέτωποι με τον καπνό των δασικών πυρκαγιών, που είναι μείγμα μικροσωματιδίων, αερίων και ατμοποιημένου νερού», τόνισε ο Ανίς Μαχάτζαν, του τμήματος δημόσιας υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Είναι αυτά τα μικροσωματίδια που διεισδύουν στη μύτη και στον λάρυγγά μας και προκαλούν πονόλαιμο και πονοκέφαλο», συνέχισε.

    Φλίγκος

    «Στις περιοχές όπου ο καπνός είναι ορατός ή όπου είναι έντονη η οσμή του καπνού, ακόμη κι εκεί όπου δεν τον βλέπετε, ξέρουμε πως η ποιότητα του αέρα είναι κακή, πρέπει επομένως να περιορίσετε κάθε έκθεση στο εξωτερικό όσο περισσότερο είναι δυνατόν», πρόσθεσε ο Δρ. Μαχάτζαν.

    GLEARNET
    Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία πρέπει να μένουν σε εσωτερικούς χώρους όσο περισσότερο είναι δυνατόν και να χρησιμοποιούν συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα. Όσοι πρέπει να εργάζονται στο εξωτερικό καλό είναι να φορούν μάσκες που φιλτράρουν τα μικροσωματίδια, συνέστησε.

    Οι νέοι, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, επέμεινε.

    Πολλαπλές πυρκαγιές γύρω από το Λος Άντζελες απανθράκωσαν πελώριες εκτάσεις, μετατρέποντας σε αποκαΐδια σπίτια, επιχειρήσεις, οχήματα και βλάστηση. Που σημαίνει ότι πλαστικά υλικά, χημικά προϊόντα, καύσιμα και υλικά κατασκευών κάηκαν, διασπείροντας τοξικά μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα της ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής.

    Προχθές Παρασκευή, η κομητεία του Λος Άντζελες κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του καπνού και απαγόρευσε τη χρήση μηχανημάτων όπως οι φυσητήρες, καθώς μπορεί να διασπείρουν επικίνδυνες στάχτες.
    Μέσα σε πέντε ημέρες, οι πυρκαγιές στην πολιτεία Καλιφόρνια άφησαν πίσω τουλάχιστον 13 νεκρούς, ενώ πάνω από 12.000 κατοικίες και πάνω από 150.000 στρέμματα με βλάστηση μετατράπηκαν σε στάχτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ: Βαριές κουβέντες σε ανακοίνωση για τον «μεσαίωνα» που βιώνουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5/

    Αποκάλυψη Λιάγκα: «Υπάρχουν ονόματα που αν δώσει το πράσινο φως ο Μπισμπίκης φεύγουν οι αγωγές»

    Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της...

    Ενοχλημένος ο Μάρκος Σεφερλής με δημοσιογράφο: «Μιλάω όταν θέλω κι όπου θέλω»

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΤΑΣΕΗ στο Ηρώδειο η κάμερα της εκπομπής «Breakfast@star» συνάντησε...

    Η εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης στο ζήτημα της ευλογιάς των προβάτων

    Η σημερινή τραγωδία που βιώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι με...