Τουλάχιστον 129 νεκροί κατά την μαζική απόπειρα απόδρασης στην ΛΔ Κογκό

    Ημερομηνία:

    Περισσότεροι από 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια απόπειρας μαζικής απόδρασης από τη μεγαλύτερη φυλακή της ΛΔ Κονγκό.

    «Ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 129 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 24 από πυροβολισμούς μετά από προειδοποίηση. Οι άλλοι πέθαναν από χτυπήματα, ασφυξία και κάποιες γυναίκες βιάστηκαν», είπε ο Bihango. Πρόσθεσε ότι 59 άτομα λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

    Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έδειχναν δεκάδες πτώματα στον περίβολο της φυλακής, αλλά και εκτεταμένες ζημιές σε πολλά κτίρια των φυλακών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε συνάντηση των ηγεσιών των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, ανακοινώνοντας ότι το συμβάν «έχει λήξει» και ότι διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νησιά Φερόε: Η εμπειρία στον παράδεισο του μαγικού Βορρά

    Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που «Τα Νησιά...

    Έπεσε λάδι στα ρούχα σου; 7 βήματα για να αφαιρέσεις τον λεκέ μια για πάντα

    Και εκεί που τρως ωραία και καλά ξαφνικά τσουπ,...

    Πώς να γίνετε πιο τυχεροί σε 8 βήματα

    Δείτε 8 δοκιμασμένες μεθόδους που, αν υιοθετηθούν, αυξάνουν την...

    Σχέσεις: Το συμβόλαιο που επιτρέπει την απιστία

    Μια νέα αντίληψη υποστηρίζει ότι τη θέση ενός παθιασμένου,...