Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Δαμασκό και σε προάστιό της

    Ημερομηνία:

    Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν πολυκατοικίες σε προάστια της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε και το συριακό υπουργείο Άμυνας.

    Φλίγκος

    Το ένα κτίριο που βομβαρδίστηκε βρισκόταν στη συνοικία Μαζέ και το άλλο στην Κουντσάγια, δυτικά της πρωτεύουσας.

    Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού τόνισε ότι στόχοι της επίθεσης στη Δαμασκό κεντρικές εγκαταστάσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα χαρακτήρισε, της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

    ICECAP

    Το Ισραήλ εξαπολύει εδώ και χρόνια επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, αλλά έχει εντείνει τις επιθέσεις του μετά την 7h Οκτωβρίου 2023.

    Διοικητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που εδρεύουν στη Συρία, είναι γνωστό ότι κατοικούν στη συνοικία, Μαζέ σύμφωνα με κατοίκους που τράπηκαν σε φυγή μετά τα πρόσφατα πλήγματα που σκότωσαν στελέχη της Χεζμπολάχ και των Φρουρών.

    Συγκροτήματα πολυκατοικιών στη Μαζέ έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τις αρχές για να στεγάσουν ηγέτες παλαιστινιακών φατριών, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Ισλαμικός Τζιχάντ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς...

    Αστυνομικός Βουλής: Η ώρα της δικαιοσύνης- Στο εδώλιο στις 30 Ιουνίου

    Την ώρα που ο κατηγορούμενος αστυνομικός παραμένει στις φυλακές της...

    Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας

    Πασχαλινή ιερά πανήγυρη πραγματοποιείται στην ενορία Αγίου Νικολάου στο κέντρο της...

    e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως 16 Μαΐου

    Κατά την περίοδο 12 Μαΐου έως 16 Μαΐου, θα...