Τουρκία – Εκλογές: Ο Ερντογάν υπερασπίζεται τον Πούτιν μετά τις καταγγελίες Κιλιτσντάρογλου

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την Παρασκευή τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την καταγγελία της αντιπολίτευσης περί ρωσικής απόπειρας ανάμιξης στις αυριανές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

PHILOXENIA

Ο αντίπαλος του κ. Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε προχθές Πέμπτη παράγοντες από τη Ρωσία –χωρίς να τους κατονομάσει– για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της αυριανής αναμέτρησης.

Το Κρεμλίνο διέψευσε «κατηγορηματικά» την κατηγορία του υποψήφιου της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ερντογάν υπερασπίστηκε τον κ. Πούτιν, σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά στο πλαίσιο της εκστρατείας του χθες.

«Ο κ. Κεμάλ επιτίθεται στη Ρωσία, στον κ. Πούτιν. Αν επιτίθεστε στον Πούτιν, δεν θα συμφωνήσω. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν είναι λιγότερο σημαντικές από αυτές με τις ΗΠΑ», τόνισε ο απερχόμενος τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν κατέβαλε προσπάθεια να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Μόσχα και μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η Τουρκία, κράτος μέλος του NATO, έχει ωφεληθεί από εκπτώσεις στις τιμές της ρωσικής ενέργειας κι αρνείται να επιβάλει, όπως η Δύση, κυρώσεις στη Ρωσία.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Aχαϊα: Το ταξίδι του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», συνεχίζεται

Το ταξίδι του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», συνεχίζεται...

Γιορτή κρασιού στα Λουσικά – 29 Αυγούστου 2026

Γιορτή κρασιού στα Λουσικα 29 Αυγούστου 2026 Ο θεσμός που...

Νόσος Αλτσχάιμερ: Το «σημάδι» στον ύπνο που προηγείται της απώλειας μνήμης

Τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ συνήθως αναζητούνται στη...