Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν χαιρετίζει την ανακοίνωση διάλυσης του PKK

    Ημερομηνία:

    Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, «χαιρέτισε» τη διάλυση της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης. «Χαιρετίζω με ταπεινότητα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ιστορικό 12ο Συνέδριο», έγραψε ο Οτσαλάν σε μήνυμά του που δόθηκε την Τρίτη (13/5) στη δημοσιότητα.

    Ο Οτσαλάν έκανε αναφορά στο συνέδριο του ΡΚΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος του οποίου η ένοπλη οργάνωση πήρε την ιστορική απόφαση να καταθέσει τα όπλα έπειτα από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ανταρτοπόλεμου εναντίον του τουρκικού κράτους.

     

    Σημειώνεται ότι ο 76χρονος Οτσαλάν έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα στη φυλακή αφού ηγήθηκε του ένοπλου αγώνα του κινήματός του κατά του τουρκικού κράτους με στόχο ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Τον Φεβρουάριο έκανε μια ιστορική έκκληση για ειρήνη.

     

    Ο αγώνας έκανε τον κύκλο του, είπε, ζητώντας από το PKK να καταθέσει τα όπλα και χθες η ένοπλη οργάνωση υπάκουσε στην έκκλησή του.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γαλλία: «Μπλόκο» σε Youporn, Pornhub και Redtube – Οι χρήστες θα βλέπουν πίνακα του Ντελακρουά

    Στη διακοπή της πρόσβασης των πολιτών της Γαλλίας στο περιεχόμενο των πορνογραφικών ιστοτόπων Youporn,...

    8 εκατ. ευρώ απέσπασε διεθνής σπείρα από τηλεφωνικές απάτες – Πάνω από 30.000 τα θύματα, δύο συλλήψεις στην Ελλάδα

    Περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ φέρεται να αποκόμισε κατά την τελευταία...

    Καγιανάς σε φρυγανιστό ψωμί – Το Ελληνικό brunch στα καλύτερά του

    Ο καγιανάς, ή αλλιώς στραπατσάδα, είναι μια από τις πιο αγαπημένες...

    ΠΑΤΡΑ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη

    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη Το αστυνομικό μυθιστόρημα...