Τουρκία: Τους 45.968 έφτασαν οι νεκροί – Έχουν γίνει 13.722 μετασεισμοί

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 45.968 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα στις 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο (05.03.2023) ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Μεταξύ αυτών είναι 4.267 Σύροι, διευκρίνισε.

    «Από την 6η Φεβρουαρίου, όταν δύο ισχυροί σεισμοί (μεγέθους 7,8 και 7,6 βαθμών) συγκλόνισαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, έχουν καταγραφεί 13.722 μετασεισμοί», είπε ο τούρκος υπουργός κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Χατάι, όπου 6.832 κτήρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και άλλα 19.042 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

    Πάνω από 1,5 εκατ. σεισμόπληκτοι μένουν σε σκηνές, ενώ στις πληγείσες περιοχές καταφθάνουν επίσης χιλιάδες κοντέινερ. Σχεδόν 1,6 εκατ. οικογένειες έχουν λάβει επίδομα 10.000 τουρκικών λιρών (σ.σ. 498 ευρώ), είπε ο Σοϊλού.

    Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία υπολογίζεται σε 54.444, αφού οι τελευταίες πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνουν λόγο για συνολικά 8.476 νεκρούς στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού και εκείνων που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς να απαντήσετε στην αγένεια – Οι 7 φράσεις που βάζουν τον άλλο στη θέση του

    Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, διαπιστώνουμε ότι οι αγενείς άνθρωποι...

    Πόσο βαθύς είναι ο κόλπος; Τι πρέπει να ξέρετε

    Έρευνες έχουν δείξει ότι το μέσο βάθος ενός κόλπου...

    Τι συμβαίνει με τους οργασμούς όταν είστε 50 ή μεγαλύτεροι

    Με την ηλικία έρχονται πολλές αλλαγές. Ενώ πολλές από...

    Ερευνητές στη Βρετανία χρονομέτρησαν πόσο κρατά το «ένα στα γρήγορα»!

    Οταν κανείς λέει τη φράση «έλα για ένα στα… γρήγορα», μάλλον δεν...