Τουρκικά αλιευτικά στη Γαύδο

    Ημερομηνία:

    Τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν χθες στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη νότια της Γαύδου, όπως αποκαλύπτει το kathimerini.gr.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά φθάνουν τόσο δυτικά στα νότια της Κρήτης και μάλιστα εντός αιγιαλίτιδας ζώνης.

    Την παραβίαση διαχειρίστηκε το Λιμενικό Σώμα παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε επιφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό.

    Η τουρκική αυτή κίνηση πέρα από ευθεία παραβίαση των ελληνικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, είναι επικίνδυνη για δύο λόγους.

    Πρώτον, διότι αποτελεί επίδειξη αρμοδιότητας σε μία περιοχή που η Ελλάδα έχει αδιαμφισβήτητη αρμοδιότητα.

    Δεν πρόκειται δηλαδή για περιοχή που βρίσκεται εντός του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο ούτως ή άλλως η Αθήνα απορρίπτει.

    Επιπλέον, διότι η εμφάνιση των τουρκικών αλιευτικών εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Γαύδο αποτελεί κίνηση αμφισβήτησης της δυνατότητας της Γαύδου να έχει δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες.

    Πριν από λίγες ημέρες υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αλιευτικά επιτέθηκαν με πέτρες σε ιταλικά αλιευτικά στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στην Κύπρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΥΑΠ: Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην Εγλυκάδα

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών κατασκευής νέου δικτύου...

    Freenow by Lyft: Ρεκόρ διαδρομών κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού 2026

    Μεγάλη αύξηση στη χρήση της πλατφόρμας Freenow by Lyft...

    Patras IQ 2026: Το Επιμελητήριο Αχαΐας ανέδειξε την καινοτομία μέσα από το “Achaia Business & Innovation Showcase 2026”

      Η δυναμική της τοπικής επιχειρηματικότητας και ο ρόλος της...