Τουρκικά αλιευτικά στη Γαύδο

    Ημερομηνία:

    Τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν χθες στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη νότια της Γαύδου, όπως αποκαλύπτει το kathimerini.gr.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά φθάνουν τόσο δυτικά στα νότια της Κρήτης και μάλιστα εντός αιγιαλίτιδας ζώνης.

    Την παραβίαση διαχειρίστηκε το Λιμενικό Σώμα παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε επιφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό.

    Η τουρκική αυτή κίνηση πέρα από ευθεία παραβίαση των ελληνικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, είναι επικίνδυνη για δύο λόγους.

    Πρώτον, διότι αποτελεί επίδειξη αρμοδιότητας σε μία περιοχή που η Ελλάδα έχει αδιαμφισβήτητη αρμοδιότητα.

    Δεν πρόκειται δηλαδή για περιοχή που βρίσκεται εντός του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο ούτως ή άλλως η Αθήνα απορρίπτει.

    Επιπλέον, διότι η εμφάνιση των τουρκικών αλιευτικών εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Γαύδο αποτελεί κίνηση αμφισβήτησης της δυνατότητας της Γαύδου να έχει δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες.

    Πριν από λίγες ημέρες υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αλιευτικά επιτέθηκαν με πέτρες σε ιταλικά αλιευτικά στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στην Κύπρο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γερμανία: Προσδοκίες στην Αθήνα για κοινό βηματισμό

    Την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη Γερμανία παρακολουθεί στενά...

    Τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας στην έδρα της Δ.Ε. Μόβρης

    Τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας το...

    Επτά αυξήσεις μισθών εντός του 2025

    Με επτά τρόπους θα αυξηθούν φέτος οι μισθοί των...

    ΡΕΚΟΡ – ΦΩΤΟ: 55 άρματα (στο σύνολο) στη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

    Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας...
    Best Shop