Τραμπ: Καμιά πρόοδος για εκεχειρία στην Ουκρανία στη συνδιάλεξη με τον Πούτιν

    Ημερομηνία:

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκε «καμιά πρόοδος» σε ό,τι αφορά την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του χθες Πέμπτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Όχι, δεν έκανα καμιά πρόοδο» στη συνδιάλεξη αυτή, είπε ο κ. Τραμπ στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι «ευτυχής» για το γεγονός πως ο πόλεμος, με διάρκεια σχεδόν δυόμισι ετών –που υποσχόταν προεκλογικά ότι θα τερμάτιζε σε «24 ώρες»–, συνεχίζεται.

    Διευκρίνισε πως συζήτησε επίσης με τον Ρώσο πρόεδρο για το Ιράν.

    Συνεργάτες του Ρώσου προέδρου έλεγαν ότι το τηλεφώνημα κράτησε περίπου μία ώρα και αφορούσε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικά το Ιράν, αλλά και την Ουκρανία.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της διευθέτησης του ιρανικού αποκλειστικά με διπλωματικά μέσα.

    «Η ρωσική πλευρά τόνισε τη σημασία της επίλυσης όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων, των διαφορών και των συγκρουσιακών καταστάσεων αποκλειστικά με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, ο Γιούρι Ουσακόφ.

    Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα συνεχίζει να επιδιώκει λύση με διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία και ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει να μιλά. Οι συζητήσεις είναι μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες, είναι η θέση της Μόσχας.

    Επιπλέον, ο Πούτιν επισήμανε ότι η χώρα του θα επιτύχει τον στόχο της να εξαλείψει τα βασικά ζητήματα που οδήγησαν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι δεν θα κάνει πίσω στους στόχους της.

    Πάντως, από τη ρωσική πλευρά δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για συνάντηση των δύο προέδρων, θα συνεχίσουν όμως τις τηλεφωνικές επαφές.

    Τέλος, ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη τον Τραμπ για την αυριανή εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου και επισήμανε την συνεισφορά της Ρωσίας στον σχηματισμό του αμερικανικού κράτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    H κατάντια της Παναχαϊκής

    Παναχαϊκή εν έτει 2026! Το λάθος στη φανέλα του...

    Ο Προμηθέας βραβεύθηκε από την «Καλλιπάτειρα» για το «Good Athlete Better Person»

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο «Privilege Event House» η εκδήλωση...

    Εκπαιδευτικοί: Ο οδηγός για την έξοδο στη σύνταξη – Ποιοι θεμελιώνουν δικαίωμα και πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

    Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών έχει ξεκινήσει. Ο Φεβρουάριος...

    Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για οικονομία και Made in Greece για ποιότητα

    Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτοξεύεται η παρουσία των προϊόντων ιδιωτικής...