flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Τραπέζωμα εν μέσω κορονοϊού στον Πύργο… παρουσία του Δημάρχου! Εγινε χαμός στα social media – ΦΩΤΟ

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε για λίγο στα social media και “εξαφανίστηκε” μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στα δημοτικά πράγματα της πόλης του Πύργου. Μια φωτογραφία από κάποια μάζωξη στην περιοχή της Σκαφιδιάς με δώδεκα άτομα τα περισσότερα χωρίς μάσκα, σε ένα τραπέζι με πιάτα που προδίδουν πως πριν γευμάτισαν οι παρευρισκόμενοι. Η μεγάλη αυτή παρέα απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Νίκο Κοτσώνη (που φορούν μάσκα), τον αντιδήμαρχο Μαρίνη Αχτύπη, τον γ.γ. του δήμου Γιάννη Βαρελά, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο και άλλους που δεν φορούν μάσκα…

Η εικόνα της συνάθροισης των 12 ατόμων για φαγητό και των περισσοτέρων χωρίς μάσκα, προκαλεί το κοινό αίσθημα την ώρα που επικρατούν αυστηρά μέτρα και που οι υπηρεσίες του δήμου όπως η δημοτική αστυνομία και η πολιτική προστασία της οποίας προΐσταται ο αστυνομικός στο επάγγελμα αντιδήμαρχος κ. Αχτύπης, κάνουν ελέγχους στους δρόμους για την τήρησή τους, όπως αναφέρει το ilialive.gr. Πέραν των πολιτών όμως υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μπορούμε” Στάθης Καννής με ανακοίνωσή του ανέφερε: ” Πώς ο αιρετός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και Αστυνομικός που παραβιάζει το νόμο θα μας επιβάλλει πρόστιμα σε μας τους απλούς πολίτες ; Πώς ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε μάσκες και αντισηπτικά και μέτρα προστασίας όταν δεν τηρούνται οι απλοί κανόνες για την διασπορά του κορωνοϊο; Με τα αυτοκίνητα του Δήμου μετακινήθηκαν;” αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε “που είναι ο Εισαγγελέας;”…

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μπέλτσος της παράταξης “Πύργος – Έργο Πολιτών” του Αντώνη Καράμπελα, με ανάρτησή του στα social media ανέφερε τα εξής:

“Όταν έχεις την τιμή να είσαι ο πρώτος πολίτης ενός Δήμου, όταν έχεις και την ιδιότητα του ιατρού όπερ σημαίνει ότι γνωρίζεις την σοβαρότητα του ζητήματος του κορονοϊού και της διασποράς αυτού, όταν έχεις σηκώσει το λάβαρο για την υπεράσπιση των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία, θα πρέπει μετά από όλα αυτά, να είσαι ο πρώτος (όπως και οι συνεργάτες σου) που θα αποτελείς το καλό παράδειγμα προς τους υπόλοιπους δημότες!! Είναι αδιανόητο να καλείς ορθά τους πολίτες να προσέχουν και να εφαρμόζουν τα μέτρα και εσύ να είσαι ο πρώτος που δεν τα εφαρμόζει και πραγματικά να προκαλεί το κοινό αίσθημα.(Η συμμετοχή σε τραπέζι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με αριθμό ατόμων που υπερβαίνει αυτά που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, να μην τηρούνται αποστάσεις, μέτρα προστασίας, κ.λ.π)… Ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο που όλος ο κόσμος είναι πιεσμένος από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.. Πραγματικά τραγικό…”.