Τρεις θάνατοι στις ΗΠΑ από βακτήρια που «τρώνε τη σάρκα»

    Ημερομηνία:

    Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ έπειτα από τους τρεις θανάτους που οφείλονται σε βακτήριο που ζει στο νερό.

    Οι θάνατοι -ένας στη Νέα Υόρκη και δύο στο Κονέκτικατ- οφείλονται σε δονακίαση, μία σπάνια μόλυνση η οποία πολλές φορές οφείλεται στην κατανάλωση ωμών οστρακοειδών ή την έκθεση σε αλμυρό ή υφάλμυρο νερό.

    Φλίγκος

    Το βακτηρίδιο Vibrio vulnificus εμφανίζεται σε παράκτια περιβάλλοντα με αλμυρό νερό. Μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου, όταν ο καιρός είναι θερμότερος, παρατηρούνται υψηλότερες συγκεντρώσεις. Οι λοιμώξεις μπορεί να προκύψουν όταν μια ανοιχτή πληγή έρθει σε επαφή με ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα θαλασσινά ή τους χυμούς τους ή με αλμυρό ή υφάλμυρο νερό, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

    GLEARNET

    Όσοι προσβληθούν από τη λοίμωξη μπορεί να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστεί ακρωτηριασμός ενώ περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους πεθαίνει. Αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

    Και τα δύο άτομα από το Κονέκτικατ είχαν ανοιχτά κοψίματα ή πληγές ή υπέστησαν νέα τραύματα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που πιθανώς οδήγησαν στις μολύνσεις. Τα θύματα, όπως και ένα άλλο άτομο που ασθένησε, ήταν 60-80 ετών.

    Το 2020 αναφέρθηκαν πέντε κρούσματα λοιμώξεων από το βακτηρίδιο στο Κονέκτικατ, αλλά κανένα το 2021 και το 2022.

    Παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προέτρεψε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να λαμβάνουν υπόψη τους τη δονακίαση κατά τη διάγνωση λοιμώξεων τραυμάτων ή σηψαιμίας άγνωστης προέλευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...