Τρέβορ Φράνσις: Πέθανε ο Βρετανός ποδοσφαιριστής που «έσπασε» το φράγμα του 1 εκατ. λιρών

    Ημερομηνία:

    Θρήνος στο ποδόσφαιρο της Μεγάλης Βρετανίας αφού όπως έγινε γνωστό «έφυγε» από τη ζωή ο Τρέβορ Φράνσις.

    Ο Φράνσις έμεινε στην ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που «έσπασε» το φράγμα του 1 εκατ. λιρών για να πάρει το 1979 μεταγραφή από την Μπέρμιγχαμ στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

    Ο Μπράιν Κλαφ δικαίωθηκε τότε για την επιλογή αφού η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και το 1979 και το 1980.

    Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η οικογένειά του: «: «Ο Τρέβορ Φράνσις πέθανε σε ηλικία 69 ετών. Έπαθε καρδιακή προσβολή στο διαμέρισμά του στην Ισπανία σήμερα το πρωί. Εκ μέρους της οικογένειας, αυτό προκάλεσε τεράστιο σοκ σε όλους. Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι. Ήταν ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, αλλά ήταν επίσης ένας πολύ καλός άνθρωπος».

    Γεννήθηκε στο Πλίμουθ και πέθανε στη Μαρμπέγια. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και τόσο καλά στην υγεία του και του είχε στοιχίσει ο θάνατος της συζύγου του το 2017.

    «Η Νότιγχαμ Φόρεστ λυπάται βαθύτατα για το θάνατο του δύο φορές νικητή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Τρέβορ Φράνσις. Ενας αληθινός θρύλος της Φόρεστ, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αγγλικός σύλλογος.

    Ο Φράνσις πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη με 1-0 επί της Μάλμε, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που «έστεψε» την ομάδα του Νότιγχαμ πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Φράνσις πανηγύρισε επίσης το Σούπερ Καπ Ευρώπης την ίδια χρονιά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών της επόμενης περιόδου (1979-80), αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό με το Αμβούργο, λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

    Έπαιξε στις Μπέρμιγχαμ Σίτι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρέιντζερς, QPR και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ο σπουδαίος επιθετικός αγωνίστηκε 52 φορές και στην Εθνική Αγγλίας όπου πέτυχε 12 γκολ.

    Μετά την απόσυρσή του ασχολήθηκε και με την προπονητική.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Madalina Ghenea με sexy μαύρο bodysuit

    Η Madalina Ghenea μας δείχνει το αψεγάδιαστο κορμί της...

    Θρίλερ στο Ελληνικό: Νέες πληροφορίες για την οικιακή βοηθό της οικογένειας – Και τρίτη γυναίκα εμπλέκεται στην υπόθεση

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τους τρεις θανάτους της οικογένειας...

    Κλάδος αυτοκινήτου: Υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει για συνεργεία και εμπόρους

    Από την 1η Ιουλίου 2025, οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου θα...