ΤΡΙΚΟΡΦΟ: Μνημόσυνο για τους γονείς του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη – Συμμετείχαν ο Πατρών αλλά και ο Κερνίτσης

    Ημερομηνία:

    ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ: Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025, στην Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, τελέστηκε πολυαρχιερατικό μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος και του μακαριστού συζύγου της Παναγιώτου (γονέων του Κτίτορος και ιδρυτού της Ιεράς Μονής μας).

    Συμμετείχαν οι Αρχιερείς Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, καθώς και δεκάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, (Ι.Μ. Παναγίας Βαρνακόβης, Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου, Ι.Μ. Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου) αλλά και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.

    Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του πολυαρχιερατικού μνημοσύνου που τελέστηκαν στο Καθολικό της Μονής, κατευθύνθηκαν άπαντες στα ιερά μνήματα των κεκοιμημένων, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

    Δόθηκε ως ευλογία προς όλους το μόλις εκδοθέν βιβλίο «Βίος και πολιτεία της Γερόντισσας Παϊσίας της Ελεήμονος», το οποίο συνέγραψε με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας. Στο βιβλίο αναφέρονται πέρα από το βίο της Γερόντισσας θαυμαστά σημεία προ και μετά της κοιμήσεώς της.

    Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα για όλους.

    Ας είναι αυτών αιωνία η μνήμη.

    ΤΡΙΚΟΡΦΟ: Μνημόσυνο για τους γονείς του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη - Συμμετείχαν ο Πατρών αλλά και ο Κερνίτσης

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νησιά Φερόε: Η εμπειρία στον παράδεισο του μαγικού Βορρά

    Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που «Τα Νησιά...

    Έπεσε λάδι στα ρούχα σου; 7 βήματα για να αφαιρέσεις τον λεκέ μια για πάντα

    Και εκεί που τρως ωραία και καλά ξαφνικά τσουπ,...

    Πώς να γίνετε πιο τυχεροί σε 8 βήματα

    Δείτε 8 δοκιμασμένες μεθόδους που, αν υιοθετηθούν, αυξάνουν την...

    Σχέσεις: Το συμβόλαιο που επιτρέπει την απιστία

    Μια νέα αντίληψη υποστηρίζει ότι τη θέση ενός παθιασμένου,...