Τρόμος: Δείτε την πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο (video)

Ημερομηνία:

Μπορεί εμείς εδώ στον “πολιτισμένο” κόσμο να απολαμβάνουμε τα επιτεύγματα της σύγχρονης μηχανικής (αν και υπάρχουν και τραγικές αστοχίες, όπως η πτώση της γέφυρας στην Γένοβα), όμως στο τρίτο κόσμο, οι συνθήκες στα οδικά δίκτυα είναι από υποτυπώδεις έως επικίνδυνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει σε κάποιες ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη είναι και η γέφυρα που βλέπουμε στο video.

Πρόκειται για μία κατασκευή από ξύλο και μέταλλο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία φαίνεται να κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η γέφυρα Alam βρίσκεται στο Πακιστάν και κατασκευάστηκε ως μία λύση ανάγκης το 1978, μέχρι να φτιαχτεί κάποια άλλη πιο σταθερή γέφυρα από μπετόν.

Περνάει πάνω από τον ποταμό Gilgit και έχει μήκος 300 μέτρα, τα οποία οι οδηγοί τα διασχίζουν με την ψυχή στο στόμα.

Όπως φαίνεται και από το video το πέρασμα από την γέφυρα απαιτεί γερά νεύρα και μπόλικη τύχη ώστε να μην πιαστεί κανείς είτε στα καλώδια είτε στα ξύλα που χάσουν πάνω από το κενό.

Οι τοπικές αρχές έχουν βρει την λύση να αστυνομεύουν αυστηρά τη γέφυρα έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, και το βάρος των φορτηγών να μην ξεπερνά τους 20 τόνους.

Όσο για το μέλλον, υπόσχονται ότι θα κατασκευάσουν μία κανονική και ασφαλή γέφυρα, καθώς η περιοχή έχει γίνει πέρασμα και αυτή η τρομακτική γέφυρα είναι ο μοναδικός δρόμος για να ενωθούν οι δύο ακτές του ποταμού.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Στα σχοινιά η Βίσση: «Παγώνει» εμφανίσεις, διώχνει συνεργάτες μετά τη ρήξη με Καρβέλα

Ανατροπές στα επαγγελματικά της Άννας Βίσση, την ώρα που...

«Καρφιά» από την πρώην σύζυγο του Βασίλη Μπισμπίκη: «Η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή»

Ηδημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο...

Σαν τον σκύλο με τη… Γάκα – Ο Dr Ilias δηλώνει ότι δεν γνώριζε για την πλασμαφαίρεση

Μεγάλες ανατροπές, που αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα, σημειώνονται...

Ζεντάγια: Σάλος για τον τρόπο που χαιρέτησε την Μπριζίτ Μακρόν

Μια ολιγόλεπτη συνάντηση της Ζεντάγια με την Μπριζίτ Μακρόν...