Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    GLEARNET

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπορείς να βρεις και τα υπόλοιπα γράμματα εκτός απο το Υ;

    Η συγκεκριμένη σπαζοκεφαλιά, έχει τρελάνει το διαδίκτυο, καθώς μόλις...

    Πολύτιμα ρολόγια : Τα πιο ιστορικά και συνάμα ακριβά που πουλήθηκαν σε δημοπρασίες

    Πριν από περίπου 30 χρόνια, το Antiquorum της Γενεύης...

    Eξωγήινοι πολιτισμοί που εξαφανίστηκαν στον Γαλαξία

    Μια πρόσφατα δημοσιευμένη ερευνητική εργασία εκτιμά ότι το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο...

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι άνθρωποι που γλίτωσαν στο παρά ένα το τροχαίο

    Viral έχει γίνει  ένα βίντεο που καταγράφει την απίστευτη...