Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νύφη έπιασε την πεθερά να θηλάζει τον γαμπρό πριν τον γάμο τους

    Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε μια μέλλουσα...

    «Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ίσως πρέπει να ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ πρωινό»!

    Πασίγνωστη εφημερίδα βάζει «φωτιά»! Δεν είναι πια θεωρία συνωμοσίας Αμερική...

    Forbes: Πώς μπορεί κανείς να γίνει… δισεκατομμυριούχος

    Κι όμως, υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι για να στεφθείτε δισεκατομμυριούχος. Ο...

    Το 76% των γυναικών ελκύεται, αναπάντεχα, από αυτό τον τύπο άντρα

    ια φορά κι έναν καιρό, ο μάτσο άντρας εθεωρείτο ακαταμάχητος για...