Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    ICECAP

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρεύμα: Ένα εκατ. πελάτες έφυγαν από το πράσινο τιμολόγιο, για μπλε και κίτρινους «προορισμούς»

    Περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες έχασε το πράσινο τιμολόγιο το 2024, καθώς...

    Καταργούνται ως δικαιολογητικά στο Δημόσιο τα πιστοποιητικά Γέννησης και Οικογενειακής κατάστασης

    Καταργείται από σήμερα η προσκόμιση πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης από τους πολίτες...

    Μεξικό: Δώδεκα νεκροί και οκτώ τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

    Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που...

    ΠΑΤΡΑ: Ανακοίνωση ΕΙΝΑ-απάντηση στην ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ για το ατύχημα της γιατρού

    Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και...