Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταναστευτική πολιτική και εργασιακή εκμετάλλευση: Η αποτυχία της πολιτείας και η αναγκαιότητα συνδικαλιστικής παρέμβασης

    Του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου (μέλους ΓΣΕΕ) Η ελληνική μεταναστευτική πολιτική, ιδιαίτερα...

    Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των υπερωριών

    Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η μείωση των...

    Βασίλης Καλογήρου: Δεν βρέθηκαν ίχνη από ξένο dna – Τι “έδειξε” το κινητό

    Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου δημιουργούν τα πρώτα αποτελέσματα...

    ΠΑΤΡΑ: Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Ανδρέας Χριστόπουλος

    Αθωώθηκε πανηγυρικά, προχθές, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο...
    Best Shop