Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το ΚΤΕΛ Αχαϊας ενημέρωσε για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου σταθμού

    Από τη Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ανακοινώθηκε...

    Δικηγόρος Μουρτζούκου: «Δεν έχει σταματήσει να φωνάζει ότι δεν έχει σχέση με τον θάνατο του Παναγιωτάκη. Μήπως έχει δίκιο;»

    Ο δικηγόρος της Ειρήνης Μουρτζούκου μιλά Νίκος Αλεξανδρής στις «Αποκαλύψεις» –...

    Πελοπόννησος: Η εικόνα μιας σκυλίτσας που ψυχορραγεί ανοίγει νέο μέτωπο Δήμου και φιλοζωικών

    Μια νεαρή σκυλίτσα εντοπίστηκε ετοιμοθάνατη την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου...

    Ηράκλειο Κρήτης: Ποινή φυλάκισης στους γονείς που κακοποίησαν τα οκτώ παιδιά τους

    Στη φυλακή οδηγούνται μια 33χρονη και ένας 44χρονος στο...