Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες της ΕΕΚΕ για ασφαλές ψήσιμο στη ψησταριά

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την γιορτή της Τσικνοπέμπτης αύριο 19 Φεβρουαρίου, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.  

    Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

    Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

    • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
    • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
    • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
    • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
    • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
    • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ανώμαλοι της Πλαζ

    Οι ανώμαλοι της Πλαζ!  Κατάμεστη η πλαζ καθ’ όλη τη...

    Κάθειρξη 6,5 ετών σε προπονητή κωπηλασίας που είχε σεξουαλικές επαφές με 16χρονη αθλήτρια – Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

    Προπονητής κωπηλασίας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη...

    Μεγάλη φωτιά στo Εσκίσεχιρ στην Τουρκία – 10 δασοφύλακες νεκροί

    Έντεκα δασεργάτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα ενώ έδιναν...

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Έβαλε τέλος στη συνεργασία του με τον Ιβανίσεβιτς – Αναλαμβάνει ξανά ο πατέρας του

    Τέλος στη συνεργασία του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. H...