Τσίπρας: «Η χώρα περνά μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Χαλάνδρι, προκειμένου να επισκεφθεί την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, ενώ κατά τη διάρκεια της βόλτας του, πέρασε από την αγορά της πόλης, συνομιλώντας με κόσμο και ακούγοντας τις απόψεις καταστηματαρχών, καταναλωτών και πολιτών σε γενικότερο πλαίσιο.

    «Η χώρα δυστυχώς περνά μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ανέφεραν την ακρίβεια, τους υψηλούς λογαριασμούς, τα αβάσταχτη λειτουργικά έξοδα, τη μειωμένη αγοραστική κινητικότητα των καταναλωτών.

    «Οι ανισότητες διευρύνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ακόμα και σε περιοχές που παραδοσιακά έχουν μεσοστρώματα», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας όμως, πως ο Δήμος Χαλανδρίου «έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά».

    «Όταν στο Χαλάνδρι πάνω από 600 οικογένειες βρίσκονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και εκατοντάδες άνθρωποι στο συσσίτιο αντιλαμβανόμαστε πού έχει βρεθεί η κοινωνία μας μετά από ενάμιση χρόνο τρομακτικής ακρίβειας στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης. H κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τον εμπορικό κόσμο, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που με πολύ μεγάλη δυσκολία πλέον μπορούν να τα βγάλουν πέρα καθώς έχει μειωθεί καταλυτικά ο τζίρος τους».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετος στην άποψη πως «η χώρα δυστυχώς περνά μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι. Την ίδια στιγμή, η λαίλαπα των γαλάζιων ακρίδων εφορμά στο δημόσιο πλούτο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος μου που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό από το νοσοκομείο της Νίκαιας

    Στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στο νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε για...

    Ισλανδία: Πιθανό δημοψήφισμα ακόμη και τον Αύγουστο για ένταξη στην ΕΕ

    Σε μια συγκυρία όπου η γεωπολιτική αστάθεια επανακαθορίζει στρατηγικές επιλογές, η Ισλανδία φαίνεται...

    Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Νέος κύκλος δανείων 800 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά

    Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ III επανέρχεται τον Μάρτιο, δίνοντας εκ νέου πρόσβαση...

    Λιανεμπόριο τροφίμων: Πώς η Σαρακοστή εκτοξεύει νηστίσιμα και plant based

    Η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί κάθε χρόνο έναν από τους πιο...