Twitter: Μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι πλέον ο Έλον Μασκ

    Ημερομηνία:

    O εκκεντρικός μεγιστάνας της ηλεκτροκίνησης και του διαστήματος Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές που αντιστοιχούν στο 9,2% του Twitter, μεταδίδει την Δευτέρα το Bloomberg επικαλούμενο έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    Σύμφωνα δε με τους Financial Times, ο Μασκ είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter Inc.

    Η συνολική αξία του ποσοστού ανέρχεται σε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

    Η αναπάντεχη εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

    Νωρίτερα είχε κάνει  «δημοσκόπηση» μεταξύ των 80 εκατομμυρίων ακολούθων του στο Twitter ρωτώντας τους αν η εφαρμογή «σέβεται την ελευθερία του λόγου», η οποία «είναι αναγκαία για μια λειτουργική δημοκρατία».

    Το 70% των απαντήσεων ήταν αρνητικό, οπότε ο Μασκ διερωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά μια τέτοια κίνηση.

    Η μετοχή της Twitter σημείωσε άνοδο κατά 26% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις μετά την αποκάλυψη της είδησης.

    Το μερίδιο του Μασκ στην Twitter είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2,25% που κατέχει ο ιδρυτής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Βραβεύει την Γ. Αϊβάζη η Ακαδημία των Σπορ

    Για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής κατηγορίας...

    Πάτρα – Νικόλας Σερέτης: Μην κατεβάσετε χειμωνιάτικα ακόμη

    Σταθερός και σχετικά ήπιος αναμένεται ο καιρός στην Πάτρα...

    Αννα Μαστοράκου: «Το Κράτος αυτοκτονεί, σκοτώνει τη διάγνωση»

    Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας,...

    Τσίπρας για θρίαμβο Μαμντάνι: Είναι νίκη απέναντι στην ολιγαρχία και τις δυναστείες

    Στην επικράτηση του Ζοχράν Μαμντάνι ο οποίος εξελέγη δήμαρχος...