Τζανάκης: Στο τέλος Απριλίου τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από τα 1.000

    Ημερομηνία:

    Προβλέψεις για κάμψη της πανδημίας και μείωση των ημερησίων κρουσμάτων κάτω από 1.000 στο τέλος Απριλίου έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

    Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, σε 10 μέρες στις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται 710- 750 διασωληνωμένοι κι εκεί θα τερματίσει, καθώς η αποσυμπίεση των μονάδων είναι ακόμα πιο αργή από ότι όταν γεμίζουν.

    GLEARNET

    Στην συνέχεια προβλέποντας την πορεία των ημερησίων κρουσμάτων, είπε πως «στα μέσα Απριλίου θα είμαστε ακόμα ψηλά, σε τετραψήφιο νούμερο, κάτω από 2.000 κρούσματα σίγουρα, γύρω στα 1.000-1.200 κρούσματα και από το τέλος Απριλίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σαφή πτώση κάτω από 1.000 κρούσματα και ίσως μέσα στο Πάσχα θα είμαστε όπως ήμασταν και στις γιορτές των Χριστουγέννων».

    Σαν βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ο καθηγητής έδειξε πρωτίστως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να τηρηθούν, ακολουθεί η υπερυγκέντρωση ατόμων οποιασδήποτε μορφής, όπως οι πορείες και τρίτον οι οικογένειες, όπου η μετάδοση είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Δύο διαταραχές από τα δυτικά φέρνουν αξιόλογες βροχές – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    Για αξιόλογη συγκομιδή νερού στη δυτική Ελλάδα το επόμενο πενθήμερο, ενημερώνει...

    Σεξ: Πόσο συχνά κάνουμε και από τι εξαρτάται

    Οι Αυστραλιανοί αναφέρουν ότι κάνουν σεξ μία ή δύο...

    Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Πατέρας έδειρε την κόρη του ενώ εργαζόταν – «Μου έριξε δύο μπουνιές και με έφτυσε»

    Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Νέο Ηράκλειο, όταν ένας πατέρας...

    Αγγελική Νικολούλη: «Το “Φως στο Τούνελ” επιστρέφει με ένα νέο θρίλερ που κόβει την ανάσα»

    To «Φως στο Τούνελ», η μακροβιότερη εκπομπή  ερευνητικής δημοσιογραφίας επιστρέφει την Παρασκευή...