Βανδάλισαν φωλιά αυγών θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Ρεθύμνου

    Ημερομηνία:

    Οι εθελοντές του συλλόγου προστασίας των θαλάσσιων χελωνών που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο είχαν εντοπίσει μια φωλιά στην παραλία του Ρεθύμνου και μερίμνησαν να την σηματοδοτήσουν με έναν κλωβό.

    Δυστυχώς, φαίνεται πως η περιφραγμένη φωλιά ενοχλούσε κάποιον, ο οποίος παράνομα την έσκαψε και μετέφερε τα αυγά σε άλλο σημείο της παραλίας.

    Με θλίψη και απογοήτευση, οι εθελοντές του «Αρχέλων» διαπίστωσαν πως λόγω της παρέμβασης – βανδαλισμού, από τα 105 αυγά που είχε γεννήσει εκεί μια χελώνα caretta – caretta, δεν βγήκε ούτε ένα χελωνάκι.

    Ο σύλλογος γράφει σε ανάρτησή του:

    «Επιβεβαίωση των φόβων μας: ούτε ένα χελωνάκι δεν εκκολάφθηκε από τη φωλιά που βανδαλίστηκε στην παραλία Ρεθύμνου!!!
    Η ομάδα μας είχε ειδοποιηθεί οτι η φωλιά παράνομα ξεσκάφτηκε και «μεταφέρθηκε» λίγο παρακάτω, από κάποιους άσχετους, λίγες ώρες (?) μετά τον εντοπισμό και την προστασία της με κλωβό από τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό καθώς κανένα από τα 105 αυγά δεν εκκολάφθηκε.»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλκοόλ είχε καταναλώσει η 48χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα 

    Αλκοόλ είχε καταναλώσει η 48χρονη που οδηγούσε το αυτοκίνητο που...

    Πάτρα: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

    Στην τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου παρευρέθηκε η...

    Πάτρα: Αύριο η μονομαχία για τον Δικηγορικό Σύλλογο

    Την τελική µάχη δίνουν αύριο στον β΄ γύρο των...

    Πάτρα: Μπαράζ περιστατικών βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Τι κατέγραψε χθες η ΕΛ.ΑΣ.

    Η έξαρση της βίας και των επικίνδυνων συμπεριφορών μεταξύ...