Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι”  Βασίλης Αϊβαλής τόνισε:
    Τιμώντας σήμερα στο Σαραβάλι Πατρών τους αγωνιστές της Μάχης του Σαραβαλίου, της 9ης Μαρτίου 1822.
    Ήταν τέλη Φλεβάρη του 1822 όταν ήρθε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από την Τρίπολη και στρατοπέδευσε στο Σαραβάλι προκειμένου να βοηθήσει τον πατραϊκό λαό στον διωγμό των εγκλεισμένων Τούρκων από το Φρούριο της Πάτρας.
    Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν περί τους 8.000 Τούρκοι από το φρούριο της Πάτρας και αφού λεηλάτησαν την πόλη, στις 2 Μαρτίου περί τους 2.000 πολιόρκησαν την Μονή Γηροκομειού, ενώ στις 9 Μαρτίου επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στους Έλληνες που βρισκόταν στο Σαραβάλι, με σκοπό να διασπάσουν τον αποκλεισμό τους και να τρέψουν τους Έλληνες σε φυγή.
    Χάρη στην προσωπική επέμβαση του Κολοκοτρώνη οι Έλληνες κατάφεραν με τη στρατηγική του ευφυΐα και την αποφασιστικότητα του, εμψυχώνοντας και ανυψώνοντας το ηθικό των στρατιωτών του, να πετύχουν μεγάλη νίκη για την απελευθέρωση της Πάτρας από τον Τουρκικό Ζυγό, με απώλειες, είκοσι Έλληνες και διακόσιους πενήντα Τούρκους.

    Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ

    Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρεώσεις στα ΑΤΜ: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης – «Μεγάλη ντροπή»

    «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις χρεώσεις των τραπεζών...

    Ντόναλντ Τραμπ: Τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο επίδοξος δολοφόνος του τον είχε πετύχει;

    Η εικόνα ήταν βγαλμένη από τους αρχέγονους μύθους – της...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τον βρήκαν νεκρό στην βεράντα του σπιτιού του – Πρόεδρος Κοινότητας – ΦΩΤΟ

    Σε κατάσταση σοκ και πένθους βρίσκεται η τοπική κοινωνία...

    Σε επιφυλακή και η ΕΥΠ για «πυρήνες» του ISIS! Τι δείχνει η ανάλυση των αφίξεων από την Αφρική προς την Κρήτη

    «Σε επιφυλακή για τυχόν είσοδο μελών του ISIS που δίνουν το...