Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Γιάννης Τσορτέκης: Ξανά μαζί στο θέατρο Ακροπόλ με το «Underground»

    Ημερομηνία:

    Το «Underground», η θεατρική μεταφορά της βραβευμένης ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, επιστρέφει, από την 1η Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, για δεύτερη χρονιά, στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, με τους Βασίλη ΧαραλαμπόπουλοΓιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Underground_-_Tsortekis_-_Aidii
    Ο Γιάννης Τσορτέκης με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη

    Το έργο αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

    Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης και αποτίνει φόρο τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Underground_-_Xaralambopoulos_2
    Ζωντανή ορχήστρα παίζει επί σκηνής βαλκανικές μελωδίες

    Με τους τρεις πρωταγωνιστές συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα η οποία παίζει τις δυναμικές, βαλκανικές μουσικές του Γκόραν Μπρέγκοβιτς από την ταινία καθώς και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Άγγελου Τριανταφύλλου.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop