Βασίλης Μάγγος: Τι λέει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα

Ημερομηνία:

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη που δείχνει τα τραύματα που έφερε ο Βασίλης Μάγγος όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, το πόρισμα του ιατροδικαστή από την πλευρά της οικογένειας, ο Βασίλης Μάγγος όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη δεξιά πλευρά του θώρακα, είχε εστίες αποκόλλησης του πνεύμονα από τη θέση του, τραύματα στο ήπαρ, εσωτερική αιμορραγία και μυϊκές κακώσεις.

Το εν λόγω πόρισμα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση.

«Δεν μπόρεσε να συνέλθει ο Βασίλης Μάγγος από τότε που τον χτύπησαν»

«Τον χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια μπροστά στα μάτια της δικαιοσύνης, τον χτύπησαν και τον εξευτέλισαν βρίζοντας και χλευάζοντάς τον μέσα στο αυτοκίνητο μεταφοράς και μέσα στην Ασφάλεια τον βασάνισαν. Γνώριζαν ότι το παιδί μου ήταν χρήστης εξαρτημένων ουσιών και επειδή έφερε το στίγμα του εξαρτημένου αυτός ήταν ένας λόγος που του φέρθηκαν με αυτήν την απίστευτη σκληρότητα», δήλωσε στο MEGA από την πλευρά του ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για θάνατο από υπερβολική δόση νόμιμων και παράνομων ουσιών, ωστόσο σύμφωνα με την οικογένειά Μάγγου ο άγριος ξυλοδαρμός του από τους αστυνομικούς, ένα μήνα πριν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάσει τη διαδικασία απεξάρτησης του, καθώς ο ίδιος ήταν χρήστης ουσιών.

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου ανέφερε στο MEGA ότι «με το σκεπτικό ότι ο ίδιος, ο Βασίλειος Μάγγος δεν άσκησε μήνυσε εγκαίρως. Αυτή η εκδοχή δεν είναι σωστή, δεν είναι ορθή γιατί κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα. Ο άνθρωπος πέθανε ένα μήνα μετά έχοντας ασκήσει μια δημόσια καταγγελία η οποία δεν αξιοποιήθηκε από τις Αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, με μία πρόταση καταπέλτη η Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή έξι αστυνομικών της αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για παράβαση καθηκόντων και αξιόποινες πράξεις ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως οι έξι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια, προέβησαν στην τέλεση της αξιόποινης πράξης της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τον κατέστησαν αβοήθητο και ενεργώντας με πρόθεση, από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, τον κατακράτησαν χωρίς τη θέλησή του και του στέρησαν την ελευθερία της κίνησής του.

Ωστόσο, στη δίκη που συνεχίζεται αύριο και αφορά μόνο τους 3 αστυνομικούς που κατηγορούνται για πλημμελήματα οι γονείς του Βασίλη καλούνται να βρεθούν χωρίς να έχουν δικαίωμα να μιλήσουν οι δικηγόροι τους.

Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου από τη στιγμή που το παιδί τους βρέθηκε νεκρό ζητάει δικαίωση και για να γίνει αυτό ζητούν να υπάρξει συσχέτιση της δίκης των τριών κατηγορούμενων αστυνομικών με την παραπομπή ακόμα τριών καθώς κατηγορήθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών σε μεταγενέστερο χρόνο για την εμπλοκή τους στον βασανισμό του γιου τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΠΑΣΟΚ: Η δύναμη της αλλαγής επιστρέφει και πάλι την 3η Σεπτέβρη

Του Γιώργου Καρβουνιάρη Δημοσιογράφος, Αν. Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ –...

Ύπνος και αδυνάτισμα: 5 βραδινά ροφήματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-5-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84/

«3η Σεπτέμβρη – Ξεκίνημα Νίκης»: Επετειακή πολιτική εκδήλωση από το ΠΑΣΟΚ

Mε κεντρικό σύνθημα «3η Σεπτέμβρη – Ξεκίνημα Νίκης», την...

Καταιγίδες και μπουρίνια την Πέμπτη – Ο καιρός στην Πάτρα

Απότομη, αλλά σύντομη, αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 3...