Βασίλης Παϊτέρης: Ο «γύφτος» είναι μια λέξη, η οποία καταρχάς δεν είναι φυλή, είναι ο σιδεράς

    Ημερομηνία:

    Ο Βασίλης Παϊτέρης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τη χρήση της λέξης «γύφτος» στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

    Αφορμή των δηλώσεών του στάθηκε μια δημοσίευση που έκανε ο Μάνος Ιωάννου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του Μιχάλη Ρέππα και είχε γράψει: «Εγώ κάνω τον γύφτο και αυτός γελάει».

    Με βάση αυτό, ο Βασίλης Παϊτέρης σχολίασε: «Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει. Δεν είναι κακό να γελάσει κάποιος επειδή τον είπε γύφτο. Ο “γύφτος” είναι μια λέξη, η οποία κατ΄αρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι που είναι βρώμικος».

    Και πρόσθεσε: «Από την άλλη μεριά αν το πούμε σαν να κορόιδεψε ορισμένους ανθρώπους, ας πούμε τους Ρομά, η λέξη “γύφτος” είπαμε πως είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν μένουν σε άθλια κατάσταση – όπως ξέρει όλος ο ελληνικός λαός – χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση “να αυτός είναι γύφτος”, άρα αυτός είναι σιδεράς».

    Επίσης, ανέφερε: «Τώρα όσον αφορά πως ο άλλος γέλασε ή το πήρε κοροϊδευτικά, ο καθένας λέει ό, τι θέλει, δημοκρατία έχουμε, μπορεί να πει ο καθένας ό, τι θέλει. Εγώ τι να του πώ τώρα, γιατί είπες αυτό;».

    Και τέλος είπε: «Έχω πει επανειλημμένως, δεν με πειράζει γιατί δεν απευθύνεται σε κάποιον, απευθύνεται σε ένα επάγγελμα. Μπορεί να πιάσει όλους τους σιδεράδες και να πει: “Παιδιά είστε βρώμικοι”. Ή να πιάσει όλους αυτούς τους βρώμικους και να πει: “Είστε βρώμικοι και γελάω”. Τρελός είναι ό, τι θέλει κάνει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σάλος στην Τουρκία για οδηγό λεωφορείου που άφησε το τιμόνι και το έριξε στον… χορό με οπαδούς της Αντάλιασπορ – Δείτε βίντεο

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το βίντεο που δείχνει οδηγό λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της Αντάλιασπορ να...

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών, διευρύνονται οι δικαιούχοι

    Τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών από 300 σε 600 ευρώ, καθώς και τη...

    Ολυμπιακός: Η Καϊράτ Αλμάτι θα παίξει χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη στο κρίσιμο ματς με τους Περαιώτες

    Ευχάριστο νέο στον Ολυμπιακό και πλήγμα στην Καϊράτ Αλμάτι, ενόψει της...