Βασίλης Παϊτέρης: Ο «γύφτος» είναι μια λέξη, η οποία καταρχάς δεν είναι φυλή, είναι ο σιδεράς

    Ημερομηνία:

    Ο Βασίλης Παϊτέρης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τη χρήση της λέξης «γύφτος» στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

    Αφορμή των δηλώσεών του στάθηκε μια δημοσίευση που έκανε ο Μάνος Ιωάννου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του Μιχάλη Ρέππα και είχε γράψει: «Εγώ κάνω τον γύφτο και αυτός γελάει».

    Με βάση αυτό, ο Βασίλης Παϊτέρης σχολίασε: «Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει. Δεν είναι κακό να γελάσει κάποιος επειδή τον είπε γύφτο. Ο “γύφτος” είναι μια λέξη, η οποία κατ΄αρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι που είναι βρώμικος».

    Και πρόσθεσε: «Από την άλλη μεριά αν το πούμε σαν να κορόιδεψε ορισμένους ανθρώπους, ας πούμε τους Ρομά, η λέξη “γύφτος” είπαμε πως είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν μένουν σε άθλια κατάσταση – όπως ξέρει όλος ο ελληνικός λαός – χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση “να αυτός είναι γύφτος”, άρα αυτός είναι σιδεράς».

    Επίσης, ανέφερε: «Τώρα όσον αφορά πως ο άλλος γέλασε ή το πήρε κοροϊδευτικά, ο καθένας λέει ό, τι θέλει, δημοκρατία έχουμε, μπορεί να πει ο καθένας ό, τι θέλει. Εγώ τι να του πώ τώρα, γιατί είπες αυτό;».

    Και τέλος είπε: «Έχω πει επανειλημμένως, δεν με πειράζει γιατί δεν απευθύνεται σε κάποιον, απευθύνεται σε ένα επάγγελμα. Μπορεί να πιάσει όλους τους σιδεράδες και να πει: “Παιδιά είστε βρώμικοι”. Ή να πιάσει όλους αυτούς τους βρώμικους και να πει: “Είστε βρώμικοι και γελάω”. Τρελός είναι ό, τι θέλει κάνει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δουλεύουμε πολύ, παράγουμε λίγο – Η παγίδα της φθηνής εργασίας

    Η αύξηση του χρόνου εργασίας ως λύση εκτάκτου ανάγκης...

    Γιατί φεύγουν οι ξένοι επενδυτές από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα

    Τον δρόμο της φυγής από την εγχώρια αγορά των...

    Οι χρήστες των social media είναι «αγελάδες για άρμεγμα»

    Τη σχέση κέρδους και εθισμού για τα social media...