Βατικανό: Μαύρος καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα – Την Πέμπτη η επόμενη ψηφοφορία για νέο Πάπα

    Ημερομηνία:

    Μαύρος καπνός βγήκε από την καμινάδα στην Καπέλα Σιξτίνα στις 22:00 και το Κονκλάβιο θα παραμείνει απομονωμένο μέχρι να φτάσουμε στο Habemus Papam για την ανάδειξη του 267ου Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    Φλίγκος

    Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε το μεσημέρι και λίγο πριν τις 19:00, ακούστηκε το «extra omnes» για να ξεκινήσει η ψηφοφορία, με χιλιάδες πιστούς να βρίσκονται στο Βατινακό, με το βλέμμα στραμμένο στην καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα.

    ICECAP

    Την Πέμπτη θα υπάρξουν δύο πρωινές ψηφοφορίες (στις 10:30 και στις 12:00) και αν δεν υπάρξει ανάδειξη Πάπα, θα γίνουν ακόμη δύο απογευματινές (στις 17:30 και στις 19:00). Σε περίπτωση που και πάλι δεν βγει λευκός καπνός, η ίδια διαδικασία θα συνεχίζεται καθημερινά.

    Σημειώνεται πως η ψηφοφορία είναι μυστική και οι Καρδινάλιοι αλλάζουν το γραφικό τους χαρακτήρα για να μην ταυτοποιηθούν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η ΠΕΔ.ΔΕ στο πλευρό του Δ. Δυτικής Αχαΐας για τη Στροφυλιά

    Η Π.Ε.Δ.Δ.Ε. συντάσσεται απόλυτα με την ανακοίνωση διαμαρτυρίας και...

    Αποκατάσταση σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αρδευτικό αγωγό, στο Αχαϊκό

    Άμεση ήταν η επέμβαση των συνεργείων του Δήμου Δυτικής...

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου την Παρασκευή στην Πάτρα- Το πρόγραμμά του

    Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ –...

    11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

    16-18 Μαΐου 2025 Με τη Φωτεινή Δάρρα η έναρξη του...