Βατικανό: Τοποθετήθηκε η καπνοδόχος για την έναρξη του κονκλαβίου

    Ημερομηνία:

    Σήμερα το πρωί, Ιταλοί πυροσβέστες τοποθέτησαν την καπνοδόχο από την οποία θα βγαίνει ο καπνός, μετά τις ψηφοφορίες των καρδιναλίων, στην Καπέλα Σιξτίνα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο καπνός θα είναι μαύρος, όλες τις φορές που δεν θα επιτευχθεί η εκλογή νέου ποντίφικα και άσπρος όταν οι 133 καρδινάλιοι που θα λάβουν μέρος στο κονκλάβιο, θα καταφέρουν να εκλέξουν τον διάδοχο του Φραγκίσκου. Θα πρόκειται για τον διακοσιοστό εξηκοστό έβδομο νέο ‘Αγιο Πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    Από σήμερα, άρχισαν να γίνονται κάποιες «τεχνικές δοκιμές», με τις χημικές ουσίες που προσδίδουν σκούρο και άσπρο χρώμα στον καπνό.

    Στο μεταξύ, στην Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών, οι οποίοι θέλουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Φραγκίσκου. Μέρος του ιταλικού Τύπου αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως, το οποίο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αναγράφεται το όνομα του εκλιπόντα ποντίφικα, στα λατινικά, πάνω στο μάρμαρο του μνήματος. Υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα με την συμμετρία της επιγραφής. Το “a” του Franciscus, απέχει περισσότερο από το γράμμα που προηγείται και ακολουθεί, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

    Αναμένεται, τώρα, να εξακριβωθεί αν θα πρέπει να γίνει κάποια διορθωτική παρέμβαση, ή αν θα μείνει ως έχει. Σύμφωνα με την εφημερίδα Avvenire, των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, η συγκεκριμένη ατέλεια δεν πρέπει να αλλάξει, διότι «το “a” αυτό συμπίπτει με το αρχικό γράμμα της λέξης αγάπη στα ιταλικά (Amore) και μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη δώρο του πάπα Φραγκίσκου».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το συνταξιοδοτικό και οι κίνδυνοι-Τι επισημάνθηκε σε εκδήλωση στην Πάτρα

    Σε εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων...

    Συντάξεις Νοεμβρίου 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Τι αλλάζει λόγω της 28ης Οκτωβρίου

    Σε μόνιμη βάση, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις...

    Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Θετικό ότι η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες όπως ζητούσε η Ελλάδα

    Στα ζητήματα της αμυντικής θωράκισης της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών...