Βενιζέλος για Κανελλόπουλο: Κριτήριο αξιολόγησης όλης της διαδρομής του η ηγεσία στο μόρφωμα Κασιδιάρη

Ημερομηνία:

Σαφείς αιχμές σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη, άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Από πλευράς κύρους της Δικαιοσύνης μου προκαλεί πολύ δυσάρεστη – για να μην πω αλγεινή – εντύπωση η ενέργειά του. Η αντίδραση των αδελφών του κάτι λέει… Τον ίδιο τον γνωρίζω… Έκανε μια επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αν ήθελε έτσι να αξιολογηθεί, το πέτυχε. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή ήταν μια ορθή επιλογή».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο.

Υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή δεν είναι αντισυνταγματική ή αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Θα στερούσαμε όμως κάθε επιχείρημα αν η κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη πήγαινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια του ανωτάτου Δικαστηρίου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών η ρύθμιση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση των εκλογών.

Τέλος, σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Τζανερρίκου ο κ. Βενιζέλος την χαρακτήρισε αναμενόμενη και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά την δημόσια παρέμβασή του. «Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του» σημείωσε.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γιατί πονάμε περισσότερο όταν κάνει πολλή ζέστη – Σε ποια θερμοκρασία ο πόνος κορυφώνεται

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80/

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: 39χρονη τζιχαντίστρια σχεδίαζε επιθέσεις στο Καπιτώλιο και στην Times Square

Μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση...

Συγκλονίζει η Ασπασία Ρηγοπούλου – Το βίντεο για τον αγαπημένο της πατέρα που “έφυγε” από τη ζωή

Συγκλονίζει με το μήνυμά της η Διοικήτρια του Καραμανδανείου...

Πάτρα: Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου της Θαλαμηγού που κόλλησε στο Δρέπανο για λόγους αξιοπλοΐας

Αναφορικά με την προσάραξη θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Η.Π.Α. τις...