Βενζινοπώλες: Αντιδράσεις για το πρόστιμο σε περίπτωση που εξυπηρετήσουν οδηγό μηχανής χωρίς κράνος

    Ημερομηνία:

    Την οργισμένη αντίδραση των ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων έχει προκαλέσει το κυβερνητικό σχέδιο για επιβολή προστίμου σε όσους βάζουν βενζίνη σε οδηγούς μηχανής που δεν φορούν κράνος.

     «Απαράδεκτη και κατακριτέα η τροπολογία» λένε οι βενζινοπώλες

    Η εν λόγω τροπολογία πρόκειται να έρθει στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και βάσει της οποίας οι πρατηριούχοι θα έχουν τη νομική κάλυψη να μην εξυπηρετήσουν όσους δεν φορούν κράνος. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση στάθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη και η ανακοίνωση ενός ιδιοκτήτη βενζινοπωλείου ότι δεν θα βάζει καύσιμα σε όσους δεν έχουν κράνος.

    Πάντως, οι βενζινοπώλες αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία «απαράδεκτη». Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, ο κλάδος είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ως πρώτη εικόνα όπως παρουσιάστηκε στην ειδική επιτροπή της Βουλής και ενημερωθήκαμε, γιατί δεν ήμασταν πρότερα στη συζήτηση για το τι θα παρουσιάσει το υπουργείο, θα επιβληθεί πρόστιμο στα πρατήρια καυσίμων και στους πρατηριούχους, σε περίπτωση που προμηθεύσουμε καύσιμο έναν δικυκλιστή ο οποίος δεν φέρει κράνος», ανέφερε στο Mega.

    Μας έχει ευαισθητοποιήσει η αύξηση των ατυχημάτων

    «Αυτό είναι απαράδεκτο και κατακριτέο από όλους. Με ένα βίντεο ή φωτογραφία μπορεί να κάνει κάποιος καταγγελία ή μετά από έλεγχο των Αρχών μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο».

     «Σε μία τοπική κοινωνία από όπου ξεκίνησε αυτό είχε ως σκοπό να δείξει το ότι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί με τις μηχανές και τα ΙΧ. Μας έχει ευαισθητοποιήσει το ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα ατυχήματα. Από εκεί και πέρα θέλουμε να μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να μην τιμωρούμαστε αν αρνηθούμε να προμηθεύσουμε καύσιμα», είπε και πρόσθεσε:

    «Έως τώρα ισχύει το εξής: έχουμε δημόσιας λειτουργίας άδειες, το οποίο σημαίνει ότι εφόσον είμαστε ανοιχτά και έρθει κάποιος πολίτης να συναλλαχθεί νόμιμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον προμηθεύσουμε με καύσιμα, δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε. Αν αρνηθούμε έχουμε ποινική δίωξη. Μας έχουν ταλαιπωρήσει πολύ με τις επιβολές προστίμων, δεν αντέχουμε άλλο ένα».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η δικαστικός που έγινε εστιάτορας στη Μεσσηνία

    Το πρωινό φως διαχέεται απαλά μέσα από τα παράθυρα...

    Serial killer στην Ιταλία: Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι

    Ως πιθανός serial killer εξετάζεται, πλέον, ο 32χρονος Ρουμάνος,...

    Χρέωσε 30€ για 2 χλμ. – Σύλληψη οδηγού ταξί στο λιμάνι του Πειραιά

    Στη σύλληψη οδηγού ταξί προχώρησε χθες η Τροχαία Πειραιά, έπειτα από καταγγελία...

    Γιαννακόπουλος: Εγώ τιμωρήθηκα για ένα κ@@@δάχτυλο, είμαι περίεργος να δω αν τιμωρηθεί ο Φουρνιέ για τον 4ο τελικό

    Στην χειρονομία του Εβάν Φουρνιέ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ανάρτησή του στο Instagram και...