Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

    Ημερομηνία:

    Τα παιδιά έχουν αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αλλαγή, ακόμη και η καλή αλλαγή, μπορεί μερικές φορές να είναι προκλητική για τα παιδιά. Καθώς εργαζόμαστε για τη δημιουργία ισορροπίας μετά την πανδημία, πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι σε όσους μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο με τις μεταβάσεις. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εξακολουθούν να βλέπουν υψηλότερα ποσοστά άγχους και προβλημάτων διάθεσης σε παιδιά και εφήβους σε σύγκριση με τα ποσοστά πριν από την πανδημία. Η κατάθλιψη και το άγχος στα παιδιά μπορεί να μην φαίνονται ακριβώς όπως στους ενήλικες, μπορεί να είναι πιο πιθανό να απομονωθούν ή να ενεργήσουν.

    Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

    Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου:

    • Συζητήστε το. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είστε ανοιχτοί και να επικοινωνείτε για τα συναισθήματα με τα παιδιά. Μιλήστε με τα παιδιά τακτικά, όπως το δείπνο ή την ώρα του ύπνου, και κάντε συγκεκριμένες και βαθύτερες ερωτήσεις. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε στην ομαλοποίηση της ψυχικής υγείας, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας ανοιχτές συζητήσεις για την ψυχική υγεία, το άγχος και την αυτοφροντίδα με τα παιδιά μας.
    • Μη βιαστείτε. Μερικές φορές οι γονείς μεταπηδούν σε λειτουργία επίλυσης προβλημάτων όταν πραγματικά θα έπρεπε απλώς να επιβραδύνουμε και να αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να είναι φυσιολογικό να είμαστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι. Οι μεγάλοι μπορούν να επικυρώσουν το συναίσθημα, να είναι ανοιχτοί στο να μιλήσουν γι’ αυτό και να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν τις δικές τους λύσεις αντί να προσπαθούμε εμείς να τους το λύσουμε.

    Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

    • Επιστρέψτε σε μια ρουτίνα. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να επαναφέρουμε τα παιδιά σε μια καλή ρουτίνα. Η ψυχική και η σωματική υγεία συνδέονται στενά, γι’ αυτό μιλάμε για μερικούς ακρογωνιαίους λίθους. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν κάνει τσεκαπ και είναι σωματικά υγιή, δώστε προσοχή στον τακτικό ύπνο (συμπεριλαμβανομένης μιας καθορισμένης ώρας ύπνου και αφύπνισης κάθε μέρα), περιορίστε τον χρόνο οθόνης (συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των τηλεφώνων) και ενθαρρύνετε τα παιδιά να έχουν απαλές κινήσεις κάθε μέρα — περπάτημα, παιχνίδι, τέντωμα.
    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μαρία Σάκκαρη «λιώνει» από υπερηφάνεια για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Η ανάρτηση για την αποφοίτησή του

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν...

    ΑΧΑΪΑ: Άνεργοι λαμβάνουν επιχορήγηση 14.800 ευρώ για 250 νέα επιχειρηματικά σχέδια

    Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενέκρινε 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων από τις Περιφερειακές Ενότητες...

    Τελικός Κυπέλλου: 17.000 φωνές από την Κρήτη, ένας άξιος νικητής και μια γιορτή που θύμισε τι μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο

    Με νικητή τον Ολυμπιακό και σκορ 2-0 επί του ΟΦΗ, ολοκληρώθηκε το βράδυ του...

    Πάτρα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για εξαφάνιση 16χρονης

    Μια 16χρονη αναζητά τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία, καθώς...