«Βόμβα» για πλασματικό αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών

    Ημερομηνία:

    «Φρένο» στην αισιοδοξία των τελευταίων ημέρων που υπάρχει λόγω της μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, έβαλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

    Ο κ. Τζανακης χαρακτήρισε πλασματικό τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

    «Η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων. Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Όμικρον ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

     

    Δεν πέφτει η πίεση στο ΕΣΥ

    Και πρόσθεσε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε.

    Ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι η πτώση των κρουσμάτων από την εβδομάδα των εορτών με τα 50.000 κρούσματα ήταν η εβδομάδα που αντικατόπτριζε την πραγματικότητα . «Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000-45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800. Υπολογίζω ότι γύρω στο 50%-60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους», τόνισε. Ειδικά δε για τη σημερινή μέρα, προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί δεν συμφέρει η σύνταξη μετά τα 40 έτη εργασίας – Ποιοι θα ωφεληθούν από το νέο σύστημα

    Οσοι έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης συμφέρει να αποχωρήσουν άμεσα, γιατί...

    Το ξέσπασμα του 25χρονου μέσα από τη φυλακή: «θα προτιμούσα να καώ εγώ από το να κάψω ένα δέντρο»! Τι λένε οι γονείς του

    Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 25χρονος που κατηγορείται...

    Νέος Κανονισμός: Πότε και πως θα κλείνουν τα μικρόφωνα στη Βουλή

    Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να περιοριστούν οι… απείθαρχοι...

    Νέες ασπίδες σε ξηρά, αέρα και θάλασσα – Μπαράζ παραλαβής οπλικών συστημάτων το επόμενο τετράμηνο

    Με την Τουρκία να συνεχίζει ακάθεκτη το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, το οποίο...